Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν: 95 νεκροί από ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ [Εικόνες]

Αφγανιστάν: 95 νεκροί από ισχυρή έκρηξη στην Καμπούλ [Εικόνες]

Τουλάχιστον 95 είναι οι νεκροί και 158 οι τραυματίες από ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου ασθενοφόρου, στη πρωτεύουσα Καμπουλ του Αφγανιστάν, σε περιοχή όπου στεγάζονται κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες.

Τουλάχιστον 95 είναι οι νεκροί και 158 οι τραυματίες από ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου ασθενοφόρου, στη πρωτεύουσα Καμπουλ του Αφγανιστάν, σε περιοχή όπου στεγάζονται κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της χώρας, ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

«Ο τελευταίος απολογισμός που έχουμε στη διάθεσή μας είναι 63 νεκροί και 151 τραυματίες. Ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί επειδή ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση», προειδοποίησε ο Μπαριαλάι Χιλάλι, διευθυντής επικοινωνίας της κυβέρνησης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστάν.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 13:00 (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας) σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, καθώς και σε ξένες προεσβείες.

Το Σάββατο είναι εργάσιμη ημέρα στο Αφγανιστάν και οι δρόμοι την ώρα της έκρηξης ήταν γεμάτοι κόσμο.

«Ο τελευταίος διαθέσιμος απολογισμός είναι 40 νεκροί και 140 τραυματίες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ουάχιντ Ματζρόχ.

«Πρόκειται για σφαγή», δήλωσε ο Ντέγιαν Πάνιτς, συντονιστής στο Αφγανιστάν της οργάνωσης αρωγής Emergency, η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργία ενός γειτονικού νοσοομείου. Σε μήνυμά της στο Twitter, η οργάνωση ανέφερε πως περισσότεροι από 50 τραυματίες μεταφέρθηκαν μόνο σ’ αυτό το νοσοκομείο.

Ο Μιρουάις Γιασίνι, μέλος του κοινοβουλίου που βρισκόταν στην περιοχή όταν σημειώθηκε η έκρηξη, δήλωσε πως το ασθενοφόρο πλησίασε στο σημείο ελέγχου, κοντά σε γραφείο του Συμβουλίου για την Ειρήνη και σε αρκετές ξένες πρεσβείες, και ακολούθησε η έκρηξη.

Ο ίδιος δήλωσε πως θύματα κείτονταν στο έδαφος. Άνθρωποι βοηθούσαν να απομακρυνθούν τραυματίες που ήταν σε θέση να περπατήσουν ενώ τα ασθενοφόρα προσπαθούσαν να πλησιάσουν περνώντας από τους μποτιλιαρισμένους δρόμους του κέντρου της Καμπούλ.

Γκρίζος καπνός υψωνόταν από την περιοχή της έκρηξης και κτίρια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων ταρακουνήθηκαν από την ισχύ της.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε φονική επίθεση στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ της Καμπούλ κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 άνθρωποι. Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι Ταλιμπάν.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024