Κυριότερες ειδήσεις, επικαιρότητα από την Ελλάδα

«Ψαλίδι» στα αναδρομικά και στις αυξήσεις για τους ένστολους

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

«Ψαλίδι» στα αναδρομικά και στις αυξήσεις για τους ένστολους

Μόνο ένα μέρος των περικοπών που υπέστησαν οι μισθοί των ενστόλων από τον Αύγουστο του 2012 σχεδιάζει να αποκαταστήσει η κυβέρνηση, ενώ με περικοπές θα εισπράξουν και τα αναδρομικά τους, σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο. Εκπρόσωποι των ενστόλων θα συναντηθούν τη Δευτέρα με τους Χαρδούβελη και Σταϊκούρα, για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ. Περισσότερα»

Λοβέρδος: Αν λυθούν τρία σοβαρά ζητήματα, μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος

Οι εκτιμήσεις του υπουργού Παιδείας

Λοβέρδος: Αν λυθούν τρία σοβαρά ζητήματα, μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος

Τρεις προϋποθέσεις έθεσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ώστε η παρούσα Βουλή να μπορέσει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας στις αρχές του επόμενου έτους: να μην γίνουν 3.000 απολύσεις στο Δημόσιο, να υπάρξει ρύθμιση για τις δόσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και να μην κατατεθεί ρύθμιση για τις ομαδικές απολύσεις. Περισσότερα»

O Βρετανός πρέσβης διαφημίζει την Ελλάδα μαγεμένος από τις ομορφιές της

Στο blog του στο in.gr

O Βρετανός πρέσβης διαφημίζει την Ελλάδα μαγεμένος από τις ομορφιές της

«Πανέμορφο», «υπέροχο», «τέλειο» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί ο Τζων Κίττμερ, Πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα, για να περιγράψει τις ομορφιές της Ελλάδας. Στο blog του στο in.gr, δανείζεται τα λόγια του άγγλου συγγραφέα, Λώρενς Ντάρελ, για να διαπιστώσει: «Άλλες χώρες σου προσφέρουν την ανακάλυψη των εθίμων, της λαϊκής δοξασίας ή του τοπίου, αλλά η Ελλάδα σου προσφέρει κάτι πιο δύσκολο: την ανακάλυψη του εαυτού σου». Το τελευταίο διάστημα, ο Τζων Κίττμερ ανεβάζει στο Twitter εκπληκτικές φωτογραφίες από την Ιθάκη, εξυμνώντας πέρα από το τοπίο, το φαγητό και τις ταβέρνες του νησιού. «Φεύγοντας από την Ιθάκη. Με καημό για το νόστο» έγραψε στέλνοντας μια φωτογραφία που έβγαλε ενώ αποχωρούσε με το πλοίο. Περισσότερα»

Με ΚΤΕΛ τα δρομολόγια προς Σαρωνίδα και Μεσόγεια

Για την αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας

Με ΚΤΕΛ τα δρομολόγια προς Σαρωνίδα και Μεσόγεια

Από τα ΚΤΕΛ θα πραγματοποιούνται μακρινά δρομολόγια (όπως Σαρωνίδα, Μεσόγεια) που σήμερα γίνονται από τα λεωφορεία, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας, αλλά και να γίνει πιο αποτελεσματική η λειτουργία των αστικών λεωφορείων. Τα ΚΤΕΛ δεν θα εισέρχονται πλέον στο κέντρο της πόλης, αλλά θα τερματίζουν τα δρομολογιά τους σε κεντρικούς σταθμούς Μετρό. Περισσότερα»