Οικονομικές ειδήσεις και νέα

S&P: Βελτίωση θεμελιωδών μεγεθών, αλλά η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο

Παραμένει στη βαθμίδα υψηλου κινδύνου

S&P: Βελτίωση θεμελιωδών μεγεθών, αλλά η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο

Βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας διαπιστώνει ο επικεφαλής κρατικού χρέους της Standard & Poor's Μόριτζ Κρέμερ, υπογραμμίζει, ωστόσο, πως η χώρα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Όπως είπε μιλώντας στο Reuters τα θεμελιώδη της ελληνικής οικονομίας είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που ήταν πριν αρχίσει η κρίση, «είναι πραγματικά αξιοσημείωτα όσα μέχρι στιγμής έχει επιτύχει η Ελλάδα». Περισσότερα»

Στα 4,5% ορίστηκε η απόδοση του ομολόγου της Εθνικής

Προσφέρθηκαν πάνω από 2,25 δισ.

Στα 4,5% ορίστηκε η απόδοση του ομολόγου της Εθνικής

Στο 4,5% θα τιμολογηθεί αργότερα την Πέμπτη η απόδοση του πενταετούς ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, με τους επενδυτές να έχουν προσφέρει ήδη πάνω από 2,25 δισ. ευρώ, αναφέρει το Reuters. Για ψήφο εμπιστοσύνης στην ΕΤΕ, μιλά η διοίκησή της, σημειώνοντας και το γεγονός ότι η απόδοση διαμορφώθηκε κάτω από το 4,95% του 5ετούς κρατικού ομολόγου, κάτι που δεν συνηθίζεται. Περισσότερα»

Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για το ελληνικό χρέος, εκτιμούν οι FT

Αφετηρία το Eurogroup

Οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για το ελληνικό χρέος, εκτιμούν οι FT

Με δημοσίευμα «οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» κυκλοφορούν οι Financial Times. Όπως επισημαίνεται, μολονότι η κυβέρνηση στηρίχτηκε στην επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, ώστε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι αυτές οι συνομιλίες δεν θα αφορούν το ενδεχόμενο διαγραφής του συνολικού χρέους, όπως αξιωματούχοι του ΔΝΤ υποστήριζαν το προηγούμενο διάστημα. Περισσότερα»

Τα προαπαιτούμενα της τρόικας για την εκταμίευση των 8,3 δισ. ευρώ

«Κλειδώνουν» στις Βρυξέλλες

Τα προαπαιτούμενα της τρόικας για την εκταμίευση των 8,3 δισ. ευρώ

Τη λίστα με τα 12 προαπαιτούμενα της τρόικας για την εκταμίευση των υπό-δόσεων (1 δισ. ευρώ η καθεμία) προς την Ελλάδα παρουσιάζει το Βήμα. Στη λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η δρομολόγηση της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, η κατάργηση του συνόλου των φόρων υπέρ τρίτων κλπ. Τα προαπαιτούμενα αναμένεται να «κλειδώσουν» την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup. Περισσότερα»

Προειδοποιήσεις προς όλες τις πλευρές

Δηλώσεις Ντράγκι για την ποσοτική χαλάρωση και το ακριβό ευρώ

Τη διαβεβαίωση ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι εξίσου ενεργό έναντι του πληθωρισμού και του αποπληθωρισμού παρέσχε εκ νέου σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επαναλαμβάνοντας την βούληση της τράπεζας για χρήση αντισυμβατικών και συμβατικών εργαλείων. Περισσότερα»