Οικονομικές ειδήσεις και νέα

Σύγκλιση Ελλάδας - θεσμών στο «σενάριο βάσης» για δημοσιονομικά

Εν αναμονή άσπρου καπνού από το BG

Σύγκλιση Ελλάδας - θεσμών στο «σενάριο βάσης» για δημοσιονομικά

Στη «δόμηση» του σεναρίου βάσης για τα δημοσιονομικά προχωρούν στις Βρυξέλλες η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τα κλιμάκια των θεσμών, επιταχύνοντας τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα υπό τον Γ.Χουλιαράκη έχει βρει κοινό έδαφος στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, με την πλευρά των δανειστών να έχει κάνει αρκετές υπαναχωρήσεις και να έχει έρθει πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις. Περισσότερα»

Η δόση των 200 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ  πληρώθηκε κανονικά

Αγώνας δρόμου για την επόμενη δόση

Η δόση των 200 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ πληρώθηκε κανονικά

Ομαλά ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη η καταβολή δόσης ύψους 200 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Περισσότερα»

Κρίσιμη συνεδρίαση στην ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

Θα εξετασθεί το «κούρεμα» των ενεχύρων

Κρίσιμη συνεδρίαση στην ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ΕΚΤ θα αποφύγει να προχωρήσει σήμερα σε ένα τέτοιο σκληρό μέτρο, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο, πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι είναι πιθανό να ληφθεί η απόφαση, αλλά να μην εφαρμοστεί άμεσα. Έτσι, θα υπάρχει σαν απειλή, σε περίπτωση που εκτροχιαστούν οι διαπραγματεύσεις, ασκώντας πίεση για την ολοκλήρωσή τους. Περισσότερα»

Bild: Eιδικό τέλος για τις 500 πλουσιότερες οικογένειες στην Ελλάδα

Αυξάνεται ο φόρος πολυτελείας

Bild: Eιδικό τέλος για τις 500 πλουσιότερες οικογένειες στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση της Ελλάδας προτείνει την επιβολή ενός ειδικού τέλους στις 500 πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση των χρημάτων που απομένουν στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης, γράφει στο σημερινό της φύλλο η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα Bild, επικαλούμενη τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Αθήνα στο Eurogroup. Περισσότερα»

Κίνητρα για την ενίσχυση της παρουσίας ρωσικών επιχειρήσεων στην Κύπρο

Φορολογικές απαλλαγές

Κίνητρα για την ενίσχυση της παρουσίας ρωσικών επιχειρήσεων στην Κύπρο

Κίνητρα για την ενίσχυση της παρουσίας ρωσικών επιχειρήσεων στην Κύπρο εξετάζει την παρούσα περίοδο η κυπριακή κυβέρνηση.Συγκεκριμένα, προωθούνται τέσσερα νομοσχέδια που στόχο έχουν την παροχή ισχυρών φορολογικών κινήτρων τόσο για εταιρείες όσο και για φυσικά πρόσωπα. Το σημαντικότερο σχετίζεται με την εξαίρεση φορολογικών κατοίκων Κύπρου- οι οποίοι όμως δεν είναι γηγενείς κάτοικοι - από την υποχρέωση καταβολής φόρου Αμυντικής Εισφοράς για περισσότερο από οκτώ χρόνια. Περισσότερα»