Οικονομικές ειδήσεις και νέα

ΔΝΤ:  Δεν επιστρέφει η τρόικα, αν δεν αναλάβει η Ελλάδα πρωτοβουλίες

Αυξάνεται η πίεση

ΔΝΤ: Δεν επιστρέφει η τρόικα, αν δεν αναλάβει η Ελλάδα πρωτοβουλίες

Η ταχύτητα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει το «πλήρες σύνολο των προτάσεων πολιτικής» (full set policy proposals) που αναμένει η τρόικα θα προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα επιστροφής των κλιμακίων στην Αθήνα, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ. Περισσότερα»

Καμία συμφωνία για νέα στήριξη της Ελλάδας, ξεκαθαρίζει η Γερμανία

Διευκρινίσεις Βερολίνου για δημοσιεύματα

Καμία συμφωνία για νέα στήριξη της Ελλάδας, ξεκαθαρίζει η Γερμανία

Στην αποσαφήνιση ότι δεν έχει επιτευχθεί καμία διμερής συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, σε απάντηση δημοσιευμάτων στον Τύπο σχετικά με τη συνάντηση Σόιμπλε-Χαρδούβελη στο Βερολίνο. Σύμφωνα με το Bloomberg, το γερμανικό υπουργείο διαψεύδει τα δημοσιεύματα και ξεκαθαρίζει πως η συζήτηση των δύο υπουργών «δεν ήταν δεσμευτική». Περισσότερα»

Τσίπρας: Εγκληματική η διάθεση των 11,5 δισ. του ΤΧΣ για άλλους σκοπούς

Συνάντηση με τον Ι.Στουρνάρα

Τσίπρας: Εγκληματική η διάθεση των 11,5 δισ. του ΤΧΣ για άλλους σκοπούς

Για την επάρκεια των συστημικών τραπεζών διαβεβαίωσε ο Ι.Στουρνάρας, τον Αλ.Τσίπρα. «Έφθασε, λοιπόν, η ώρα οι τράπεζες να ανταποδώσουν τη στήριξη με ρευστότητα», τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας όμως ότι αυτό δεν θα συμβεί μέχρι να λυθεί το ζήτημα των κόκκινων δανείων. Εξ' ου και χαρακτήρισε εγκληματική την επιλογή χρήσης των 11,5 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, όχι για αντιμετώπιση των προβλημάτων των τραπεζών, αλλά για άλλο σκοπό και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί καμία επιζήμια συμφωνία για τη χώρα. Περισσότερα»

Νέες απώλειες 2,8% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Κράτησε τις 900 μονάδες

Νέες απώλειες 2,8% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Να κρατήσει τις 900 μονάδες κατάφερε το Χρηματιστήριο, παρά το γεγονός ότι απώλειες έφθασαν ενδοσυνεδριακά μέχρι και το 5%, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο στόχαστρο, και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 8%. Το πολιτικό ρίσκο, οι ενδείξεις ότι η αξιολόγηση από την τρόικα δεν θα είναι εύκολη, οι οικονομικές εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο συντηρούν το αρνητικό κλίμα στην αγορά. Κερασάκι στην τούρτα οι αποφάσεις της Fed. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 906,97 μονάδες με πτώση 2,80%. Περισσότερα»