Οικονομικές ειδήσεις και νέα

Μέτρα 3,7 δισ. ευρώ στη λίστα, αποκρατικοποίηση ΟΛΠ και αεροδρομίων

Πέφτει ο στόχος για έσοδα αποκρατικοποιήσεων

Μέτρα 3,7 δισ. ευρώ στη λίστα, αποκρατικοποίηση ΟΛΠ και αεροδρομίων

Μέτρα 3,7 δισ. ευρώ περιλαμβάνει η ελληνική λίστα. Στο 1,5 δισ. πέφτει ο στόχος για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις το 2015 αναφέροντας ΟΛΠ, περιφερειακά αεροδρόμια και ΟΔΙΕ. Παρουσιάζοντας τη λίστα με τις κοστολογημένες προτάσεις της Αθήνας για έσοδα, πρωτογενές πλεόνασμα, Ασφαλιστικό (με επαναφορά 13ης σύνταξης), πάταξη φοροδιαφυγής κτλ., το Bloomberg αναφέρει ότι καλύπτει πολλούς από τους βασικούς τομείς που συζητήθηκαν με τους εταίρους, αν και οι πληροφορίες για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων παραμένουν αντικρουόμενες. Αναλυτικά τα μέτρα. Περισσότερα»

Μαξίμου: Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί άμεσα

«Αδειάζει» το ΥΠΟΙΚ

Μαξίμου: Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί άμεσα

«Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα», ανέφεραν το βράδυ της Δευτέρας κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, «αδειάζοντας» ουσιαστικά το Υπουργείο Οικονομικών, κύκλοι του οποίου είχαν κάνει νωρίτερα λόγο για ενδεχόμενο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ και το 2015. Περισσότερα»

Συστάσεις Μέρκελ για τις μεταρρυθμίσεις

«Υπαρχει κάποια ευελιξία, αλλά...»

Συστάσεις Μέρκελ για τις μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα έχει κάποια ευελιξία όσον αφορά τον καθορισμό των μεταρρυθμίσεων, αλλά το γενικό πλαίσιο πρέπει να βγάζει νόημα και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ευρωπαίων εταίρων της, τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ από το Ελσίνκι, σύμφωνα με το Reuters. Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, σημείωσε αυστηρά ο Φινλανδός πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι οι συνθήκες για την παροχή βοήθειας δεν πρόκειται να αλλάξουν. Περισσότερα»

Κομισιόν: Πιθανώς Euro Working Group εντός της εβδομάδας

Θα αποτιμήσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων

Κομισιόν: Πιθανώς Euro Working Group εντός της εβδομάδας

Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας συνεδρίαση του Euro Working Group για την Ελλάδα ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Χαρακτηρίζει εποικοδομητικές τις συζητήσεις με την ελληνική πλευρά στο Brussels Group, σημειώνοντας πάντως ότι ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. «Δεν έχουμε ακόμη φτάσει σε συμφωνία και για τον λόγο αυτόν οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και στην Αθήνα για τη συλλογή στοιχείων». Περισσότερα»

Δίμηνη παράταση στις προσφορές για τους υδρογονάνθρακες

Σε Ιόνιο και νότιο Κρήτη

Δίμηνη παράταση στις προσφορές για τους υδρογονάνθρακες

Δίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής προσφορών για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα 20 θαλάσσια «οικόπεδα» στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης αποφάσισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Περισσότερα»