Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Συμφωνία για άρση του λουκέτου στο Δημόσιο

ΗΠΑ: Συμφωνία για άρση του λουκέτου στο Δημόσιο

Σε μικρής διάρκειας συμφωνία για την επαναλειτουργία του αμερικανικού Δημοσίου, μετά από σχεδόν τρεις ημέρες «κλεισίματος», κατέληξαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανέφερε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ. Την συμφωνία καλωσόρισε ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς.

Σε μικρής διάρκειας συμφωνία για την επαναλειτουργία του αμερικανικού Δημοσίου, μετά από σχεδόν τρεις ημέρες «κλεισίματος», κατέληξαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανέφερε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ.

«Θα ψηφίσουμε σήμερα προκειμένου να επαναλειτουργήσει η διοίκηση και να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε για μια συνολική συμφωνία» για την τύχη των εκατοντάδων χιλιάδων νέων μεταναστών που μπήκαν παράτυπα στις ΗΠΑ, όταν ήταν παιδιά, δήλωσε ο Σούμερ.

Έως σήμερα οι Δημοκρατικοί αρνούνταν να ψηφίσουν υπέρ της προσωρινής παράτασης της χρηματοδότησης χωρίς να τους έχουν δοθεί σαφείς εγγυήσεις για τους λεγόμενους «Ονειροπόλους», προκειμένου να μπορέσουν να παραμείνουν στις ΗΠΑ και να τους αναγνωριστεί νόμιμο καθεστώς.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών αφορά ένα μέτρο που θα εξασφαλίσει προσωρινή χρηματοδότηση για τις δημόσιες υπηρεσίες ως την 8η Φεβρουαρίου.

Πολλές δημόσιες υπηρεσίες απενεργοποιήθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες ομοσπονδιακοί υπάλληλοι βρέθηκαν σε υποχρεωτική αμισθί άδεια αφότου, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, η Γερουσία δεν κατόρθωσε να περάσει προσωρινή χρηματοδότηση του κράτους.

Ωστόσο, μετά από σχεδόν τρεις ημέρες πυρετωδών διαβουλεύσεων Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συμφώνησαν να υπερψηφίσουν την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού Δημοσίου έως τις 8 Φεβρουαρίου. Το μέτρο θα πρέπει να υπερψηφιστεί στη συνέχεια και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Χαιρετίζει την συμφωνία ο αντιπρόεδρος Πενς

Την είδηση ότι οι αμερικανοί γερουσιαστές ψήφισαν για την προώθηση ενός νομοσχεδίου για τη προσωρινή χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ως την 8η Φεβρουαρίου καλωσόρισε ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς για την αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής διοίκησης.

«Χαιρετίζουμε την είδηση ότι εξαιτίας της σθεναρής στάσης του προέδρου Τραμπ, των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία, η αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής διοίκησης φτάνει στο τέλος της», δήλωσε ο Πενς στους δημοσιογράφους από την Ιερουσαλήμ, πριν ένα δείπνο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η παράλυση-Σούμερ απέτυχε» δήλωσε, αναφερομένος στον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

«Τώρα η κυβέρνηση επαναλειτουργία, το Κογκρέσο μπορεί να επιστρέψει να εργάζεται για την προώθηση της ατζέντας του προέδρου», συμπλήρωσε.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024