Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε πτώση οι βρετανικές μετοχές μετά τη δικαστική απόφαση για το Brexit

Σε πτώση οι βρετανικές μετοχές μετά τη δικαστική απόφαση για το Brexit

Πτώση σημείωσαν οι βρετανικές μετοχές σε μια διαπραγμάτευση που χαρακτηρίζεται από διακυμάνσεις, μετά την απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου για τη διαδικασία εκκίνησης του Brexit, η οποία οδήγησε σε άνοδο τη στερλίνα.

Πτώση σημείωσαν οι βρετανικές μετοχές σε μια διαπραγμάτευση που χαρακτηρίζεται από διακυμάνσεις, μετά την απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου για τη διαδικασία εκκίνησης του Brexit η οποία οδήγησε σε άνοδο τη στερλίνα.

Στις 12:32 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης των blue chip FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,3% στις 6.825,38 μονάδες.

Ο δείκτης των blue chip υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος αφού το Ανώτερο Δικαστήριο έκρινε ότι η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει τη διαδικασία διαζυγίου από την ΕΕ, με την στερλίνα να κινείται ανοδικά.

«Με αυτή την απόφαση του δικαστηρίου για το Brexit… η στερλίνα θα σημειώσει ράλι, όσοι έχουν κέρδη σε δολάρια θα υποστούν μεγάλη πίεση» σχολίασε ο Τζεγκ Τσάουντρι, γενικός διευθυντής στην LONTRAD.

Ο δείκτης FTSE 100 έχει καταγράψει ράλι 7,6% από τον Ιούνιο που η Βρετανία τάχθηκε υπέρ του Brexit, χάρη στην άνοδο των μετοχών πολυεθνικών εταιριών που έχουν κέρδη σε δολάρια και που ευνοούνται φορολογικά από την υποχώρηση της στερλίνας.

Ο δείκτης FTSE 250, που είναι περισσότερο προσανατολισμένος στην εγχώρια αγορά, σημείωσε άνοδο κατά 1,2%, χάρη στο άλμα κατά 11,4% της μετοχής της εταιρίας δορυφόρων Inmarsat ύστερα από την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024