Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συλλήψεις στην Ουγγαρία για τον θάνατο των προσφύγων στο φορτηγό

Συλλήψεις στην Ουγγαρία για τον θάνατο των προσφύγων στο φορτηγό

Τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τριών Βούλγαρων υπηκόων και ενός Αφγανού, ως μέλη ευρύτερου δικτύου διακινητών ανακοίνωσε η ουγγρική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για το θάνατο-σοκ των 71 προσφύγων στην Αυστρία. Μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του φορτηγού όπου ξεψύχησαν οι πρόσφυγες και δύο οδηγοί.

Τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τριών Βούλγαρων υπηκόων και ενός Αφγανού, ανακοίνωσε η ουγγρική αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας για το θάνατο-σοκ των 71 προσφύγων στην Αυστρία. Ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού όπου ξεψύχησαν οι πρόσφυγες και οι άλλοι δύο οδηγοί του οχήματος.

Η αστυνομία διενεργεί ταυτόχρονα έρευνες σε σπίτια και έχει λάβει μαρτυρίες από 20 άτομα, ανέφερε η εκπρόσωπος των ουγγρικών Αρχών Βικτόρια Σίζερ-Κόβακς. Ο ένας εκ των συλληφθέντων, Βούλγαρος λιβανικής καταγωγής, φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, ενώ άλλοι δύο συλληφθέντες «είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι οι οδηγοί».

Ο αρχηγός της αυστριακής αστυνομίας δήλωσε την ίδια στιγμή ότι πιστεύεται πως οι συλληφθέντες ανήκουν σε ευρύτερο βουλγαρικό-ουγγρικό δίκτυο διακινητών.

Οι πρόσφυγες που βρήκαν φρικτό θάνατο ήταν πιθανότατα Σύροι. Νεκροί βρέθηκαν 59 άνδρες, 8 γυναίκες και τέσσερα παιδιά. Βρέθηκαν συριακά έγγραφα σε ορισμένες σορούς.

Το φορτηγό, που έφερε ουγγρικές πινακίδες κυκλοφορίας, βρέθηκε την Πέμπτη σε χώρο στάθμευσης εθνικής οδού στην ανατολική Αυστρία, όχι μακριά από τα σύνορα με την Ουγγαρία. Οι σοροί ήταν σε αποσύνθεση και ομάδες έμπειρων ιατροδικαστών εργάστηκαν όλη τη νύχτα ώστε να τις απομακρύνουν από το φορτηγό.

Πλησιάζοντας το φορτηγό, οι αστυνομικοί παρατήρησαν «υγρά από πτώμα σε αποσύνθεση» να ρέουν από το όχημα, ενώ έντονη ήταν η δυσοσμία μόλις άνοιξαν τις πόρτες. Οι μετανάστες είχαν κατά τα φαινόμενα πεθάνει ώρες πριν. Ακόμα και έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας δήλωσαν συγκλονισμένοι κάνοντας λόγο για «απεχθές έγκλημα».

Το νέο αυτό μακάβριο δράμα με μετανάστες σημειώθηκε ενώ η Ευρώπη προσπαθεί να αντιμετωπίσει μία από τις χειρότερες μεταναστευτικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών. Η νέα αυτή τραγωδία ήλθε στο φως, ενώ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετείχε σε Σύνοδο Κορυφής στη Βιέννη με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων που έχουν ζητήσει την υιοθέτηση «σχεδίου δράσης» για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής ροής στην Ευρώπη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση, όμως προσθέτει πως η σύνοδος θα είχε νόημα -υπό την έννοια της επικύρωσης αποφάσεων- όταν ολοκληρωθεί η εντατική προσπάθεια που καταβάλλουν αυτήν τη στιγμή οι υπουργοί Εσωτερικών προς εξεύρεση λύσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024