Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύνοδος βαλκανικών χωρών στη Βιέννη για το προσφυγικό

Σύνοδος βαλκανικών χωρών στη Βιέννη για το προσφυγικό

Η προσφυγική κρίση θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις των κυβερνήσεων των χωρών των δυτικών Βαλκανιών στη Σύνοδο που διοργανώνεται στη Βιέννη, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα ζητήματα. Παρούσες στην αυστριακή πρωτεύουσα θα είναι επίσης η γερμανίδα καγκελάριος αλλά και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική.

Η προσφυγική κρίση θα κυριαρχήσει στις συζητήσεις των κυβερνήσεων των χωρών των δυτικών Βαλκανιών στη Σύνοδο που διοργανώνεται στη Βιέννη, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τα υπόλοιπα ζητήματα.

Παρούσες στην αυστριακή πρωτεύουσα θα είναι επίσης η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αλλά και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η Σύνοδος την Πέμπτη είχε διοργανωθεί από τον προηγούμενο χρόνο, με κύριο θέμα την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και την καταπολέμηση του εξτρεμισμού. Η πιεστικότητα όμως με την οποία έχει έρθει στο προσκήνιο το ζήτημα των προσφύγων πάνω στον λεγόμενο «βαλκανικό διάδρομο» θα θέσει το ζήτημα στην κορυφή της ατζέντας.

Στην αυστριακή πρωτεύουσα έχουν ήδη φτάσει οι επικεφαλής των κυβερνήσεων Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κοσόβου, ΠΓΔΜ, Μαυροβουνίου και Σερβίας.

Η πορεία των προσφύγων στον «βαλκανικό διάδρομο» ξεκινά από το Αιγαίο και καταλήγει στην Ουγγαρία. Την Τρίτη, ο αριθμός που πέρασε στην Ουγγαρία από τη Σερβία έφτασε τα επίπεδα ρεκόρ των 2.500 ανθρώπων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024