Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» και από την Ισπανία στις ποσοστώσεις για την κατανομή προσφύγων

«Όχι» και από την Ισπανία στις ποσοστώσεις για την κατανομή προσφύγων

Η Ισπανία απέρριψε τη Δευτέρα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ποσοστώσεις στην κατανομή προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ, λέγοντας ότι έχει κάνει ήδη περισσότερα από όσα της αναλογούν για να βοηθήσει όσους ζητούν άσυλο. Η Βρετανία, η Γαλλία και χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν ήδη απορρίψει την εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων.

Η Ισπανία απέρριψε τη Δευτέρα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ποσοστώσεις στην κατανομή προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ, λέγοντας ότι έχει κάνει ήδη περισσότερα από όσα της αναλογούν για να βοηθήσει όσους ζητούν άσυλο.

Η Βρετανία, η Γαλλία και χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν ήδη απορρίψει την εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων.

Προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο είπε ότι η έκκληση της Κομισιόν για αλληλεγγύη πρέπει να τηρεί τις αρχές της αναλογίας, να είναι «δίκαιη και ρεαλιστική».

Ωστόσο, τόνισε ότι η πρόταση δεν λαμβάνει υπόψη της το υψηλό ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία και τις προσπάθειες της χώρας να απορροφηθούν οι αιτούντες άσυλο, καθώς και «την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε να ελέγξουμε τη μετανάστευση από το Μαρόκο, τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη, η οποία επηρεάζει ολόκληρη την ΕΕ».

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στις χώρες που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την ποσόστωση, υπογράμμισε ότι «ο επιμερισμός της ευθύνης του τι θα γίνει με όσους σώζονται είναι κεντρικό τμήμα αυτής της στρατηγικής».

«Περιμένω από τα ίδια εκείνα κράτη μέλη που ζητούν από την Κομισιόν να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά να επιτρέψουν στην Ευρώπη να είναι αποτελεσματική σε όλες τις πλευρές αυτής της στρατηγικής» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024