Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με αίμα ξημέρωσε η ημέρα της τετραμερούς για την Ουκρανία

Με αίμα ξημέρωσε η ημέρα της τετραμερούς για την Ουκρανία

Η κατάσταση στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας δείχνει ακόμη και τα ξημερώματα της Τετάρτης πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη συμφωνίας για εκεχειρία στην τετραμερή συνάντηση που προγραμματίζεται για την ίδια ημέρα στο Μινσκ: Όλμος χτύπησε το πρωί σταθμό λεωφορείων στο Ντονέτσκ, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον ένα άτομο. Οι συγκρούσεις είχαν συνεχιστεί αμείωτες και τις βραδινές ώρες -ενδιάμεσες αναφορές περί συμφωνίας για παύση πυρός διαψεύστηκαν από τις εξελίξεις.

Η κατάσταση στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας δείχνει ακόμη και τα ξημερώματα της Τετάρτης πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη συμφωνίας για εκεχειρία στην τετραμερή συνάντηση που προγραμματίζεται για την ίδια ημέρα στο Μινσκ: Όλμος χτύπησε το πρωί σταθμό λεωφορείων στο Ντονέτσκ, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον ένα άτομο.

Οι συγκρούσεις είχαν συνεχιστεί αμείωτες και τις βραδινές ώρες, με απολογισμό τουλάχιστον δέκα νεκρούς -ενδιάμεσες αναφορές περί συμφωνίας για παύση πυρός διαψεύστηκαν από τις εξελίξεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, το πρωί της Τετάρτης όλμος έπληξε σταθμό λεωφορείων στο Ντονέτσκ, το οποίο ελέγχεται από τους φιλορώσους ενόπλους, περνώντας μέσα από την οροφή και καίγοντας δύο οχήματα.

Οι μαρτυρίες μιλούν για τουλάχιστον έναν νεκρό άμαχο στο σημείο και έναν δεύτερο που κατέληξε στο νοσοκομείο, όπως και για άλλους δύο τραυματίες.

Την παραμονή της συνάντησης στο Μινσκ, πλήγματα με ρουκέτες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα άτομα σε περιοχές που παραμένουν στον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης.

Οι αιματηρότερες συγκρούσεις καταγράφηκαν στο Κραματόρσκ, με πλήγματα όχι μόνο σε θέσεις του ουκρανικού στρατού αλλά και σε κατοικημένες περιοχές. Τοπικοί αξιωματούχοι μίλησαν για επτά αμάχους νεκρούς και 36 τραυματίες (οι 26 εκ των οποίων άμαχοι) ενώ βουλευτής στο Κίεβο ανέφερε πως είχαν σκοτωθεί επτά στρατιώτες.

Οι φιλορώσοι ένοπλοι αρνήθηκαν πως χτύπησαν κατοικημένες περιοχές στο Κραματόρσκ.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές «μιλούσαν» με μέσα του πυροβολικού στο μέτωπο του Βουλεχίρσκ, κοντά στο Ντεμπάλτσεβε που έχει γίνει κεντρικός στόχος στην επιχείρηση προέλασης των φιλορώσων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024