Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στρατιωτικά γυμνάσια στην Κριμαία εν μέσω διεργασιών για την τετραμερή

Στρατιωτικά γυμνάσια στην Κριμαία εν μέσω διεργασιών για την τετραμερή

Χαρακτηρίζοντας «λυπηρή» την στάση της Δύσης απέναντι στη Ρωσία σε σχέση με την ουκρανική κρίση, το Κρεμλίνο λέει πως η συζήτηση για στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο και νέες κυρώσεις «στοχεύει σε αποσταθεροποίηση» και υποστηρίζει πως η ίδια «ενδιαφέρεται για επίλυση». Την ίδια στιγμή, ενώ γίνονται προετοιμασίες με στόχο να πραγματοποιηθεί η τετραμερής συνάντηση στο Μινσκ, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν σε στρατιωτικά γυμνάσια στην Κριμαία.

Χαρακτηρίζοντας «λυπηρή» την στάση της Δύσης απέναντι στη Ρωσία σε σχέση με την ουκρανική κρίση, το Κρεμλίνο λέει πως η συζήτηση για στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο και νέες κυρώσεις «στοχεύει σε αποσταθεροποίηση» και υποστηρίζει πως η Ρωσία «ενδιαφέρεται για επίλυση».

Την ίδια στιγμή, ενώ γίνονται προετοιμασίες με στόχο να πραγματοποιηθεί η τετραμερής συνάντηση στο Μινσκ, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν σε στρατιωτικά γυμνάσια στην Κριμαία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ ανέφερε την Τρίτη, όπως μεταδίδει το ρωσικό RIA, πως «η Ρωσία είναι μία χώρα που πραγματικά ενδιαφέρεται να επιλυθεί η κρίση».

«Όλα τα άλλα σχέδια για ενίσχυση των κυρώσεων, απομόνωση, παράδοση όπλων, είναι βήματα που δυστυχών στοχεύουν αντιθέτως στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία» είπε ο Πέσκοφ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας στη ρωσική προεδρία Νικολάι Πατρούσεφ ανέφερε, σύμφωνα με το Tass, πως εάν οι ΗΠΑ στείλουν εξοπλισμό στο Κίεβο η Μόσχα «θα απαντήσει κατά πάσα πιθανότητα διπλωματικά» και όχι με αντίποινα, όπως απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε.

Γυμνάσια στην Κριμαία

Την ίδια στιγμή, ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το Interfax, πως «πάνω από 600 ρώσοι στρατιώτες» ξεκίνησαν ασκήσεις στην Κριμαία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι ασκήσεις ξεκίνησαν από τις τις παράκτιες αμυντικές δυνάμεις και σε αυτές έχουν κινητοποιηθεί «περίπου 50 μονάδες οπλισμού».

Πούτιν: «Παρά την πίεση, θα ακολουθούμε ανεξάρτητη πολιτική»

Σε μήνυμά του την Τρίτη, με αφορμή τη ρωσική ημέρα για τη Διπλωματία, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε πως η Μόσχα θα επιδιώξει «ανεξάρτητη διεθνή πολιτική» παρά την «πίεση του σημερινού διεθνούς περιβάλλοντος».

Το μήνυμα του ρώσου προέδρου τόνισε τη σημασία αποτελεσματικότητας στο έργο των ρωσικών διπλωματικών υπηρεσιών.

Το έργο τους «είναι εγγύηση πως η Ρωσία, όση πίεση κι αν μας ασκηθεί, θα συνεχίσει να ακολουθεί ανεξάρτητη διεθνή πολιτική, γι ατην υποστήριξη των θεμελιωδών συμφερόντων του ρωσικού λαού και σε συμφωνία με τη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα», ανέφερε το μήνυμα του Πούτιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024