Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται σε περιοχές γύρω από τη Μαριούπολη

Οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται σε περιοχές γύρω από τη Μαριούπολη

Επιχείρηση εναντίον θέσεων των φιλορώσων γύρω από τη Μαριούπολη έχουν ξεκινήσει οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Κίεβο. Οι συγκρούσεις στην υπόλοιπη ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται, με τους φιλορώσους να μιλούν για προέλαση στο Ντεμπαλτσέβε βόρεια του Ντονέτσκ -συνθέτοντας ένα δύσκολο σκηνικό για τη γαλλογερμανική πρωτοβουλία με στόχο την ειρήνευση, την ώρα που οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να πραγματοποιηθεί η τετραμερής στο Μινσκ.

Επιχείρηση εναντίον θέσεων των φιλορώσων γύρω από τη Μαριούπολη έχουν ξεκινήσει οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Κίεβο.

Οι συγκρούσεις στην υπόλοιπη ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται, με τους φιλορώσους να μιλούν για προέλαση στο Ντεμπαλτσέβε βόρεια του Ντονέτσκ -συνθέτοντας ένα δύσκολο σκηνικό για τη γαλλογερμανική πρωτοβουλία με στόχο την ειρήνευση, την ώρα που οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να πραγματοποιηθεί η τετραμερής στο Μινσκ.

Ο γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφάλειας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, πως «βρίσκεται κοντά στη Μαριούπολη, όπου μονάδες της εθνοφρουράς έσπασαν τις εχθρικές γραμμές και πέρασαν στην επίθεση».

Το Σάββατο, το Κίεβο είχε αναφέρει πως οι φιλορώσοι συγκέντρωναν δυνάμεις γύρω από στρατηγικής σημασίας πόλεις που δεν ελέγχουν, ανάμεσά τους και στη Μαριούπολη στην Αζοφική.

Η Μαριούπολη, που βρίσκεται μεταξύ της περιοχής που μπορεί να ενώσει από ξηράς την ρωσική επικράτεια με την Κριμαία, είχε μείνει σχετικά ήρεμη, αλλά με δραματικά περιστατικά ανάφλεξης από το ξέσπασμα της κρίσης. Το πιο πρόσφατο ήταν η πολύνεκρη επίθεση με ρουκέτες τον Ιανουάριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024