Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυθεντικό το βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου, λένε οι ΗΠΑ

Αυθεντικό το βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου, λένε οι ΗΠΑ

Αυθεντικό είναι το βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό από τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους του αμερικανού πολεμικού ανταποκριτή, Τζέιμς Φόλεϊ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου των ΗΠΑ (NSC). Δηλώσεις αναμένεται να κάνει εντός της ημέρας ο Ομπάμα. Το βίντεο εξετάζει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας, καθώς ο άνδρας που εκτέλεσε τον δημοσιογράφο είχε βρετανική προφορά.

Αυθεντικό είναι το βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό από τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους του αμερικανού πολεμικού ανταποκριτή, Τζέιμς Φόλεϊ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου των ΗΠΑ (NSC).

Το NSC ανακοίνωσε οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανέλυσαν το βίντεο που δείχνει τους αμερικανούς πολίτες Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ. «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το βίντεο είναι αυθεντικό» ανέφερε η εκπρόσωπος του NSC.

Νωρίτερα, η ειδησεογραφική ιστοσελίδα GlobalPost, με την οποία συνεργαζόταν ο Φόλεϊ, έγραψε ότι και το FBI θεωρεί γνήσιο το βίντεο.

Βρετανικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εξετάζουν καρέ-καρέ το βίντεο, σε μία προσπάθεια να βρουν στοιχεία για την ταυτότητα του ανθρώπου που εκτέλεσε τον δημοσιογράφο. Ο δήμιος του δημοσιογράφου έχει βρετανική προφορά και ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι μοιάζει να είναι Βρετανός.

Η αντι-τρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το βίντεο.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εξέφρασε αποτροπιασμό για το βίντεο και επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του.

Αναλυτές εκτιμούν ότι εάν επιβεβαιωθεί η εμπλοκή Βρετανού, αυτό θα δείχνει τον ηγετικό ρόλο που παίζουν βρετανοί τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία, αναφέρει ο Guardian.

Τα ίχνη του Φόλεϊ είχαν εξαφανιστεί στη Συρία το 2012. Είχε πάει στη Συρία ως συνεργάτης της GlobalPost και του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η μητέρα του, Ντάιαν Φόλεϊ, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης σε ανακοίνωσή της ότι ο γιος της έδωσε τη ζωή του για να αποκαλύψει τις συμφορές του συριακού λαού.

Είπε ότι είναι πολύ υπερήφανη για τον γιο της και ζήτησε από τους τζιχαντιστές να λυπηθούν τις ζωές άλλων αθώων ομήρων.

Οι ισλαμιστές έχουν απειλήσει ότι θα σκοτώσουν άλλον έναν Αμερικανό, τον Στίβεν Ζόελ Σότλοφ. Οι τζιχαντιστές δηλώνουν ότι η ζωή του Σότλοφ εξαρτάται «από την επόμενη κίνηση» του Μπαράκ Ομπάμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024