Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ως ενήλικες κατηγορούνται 12χρονες για απόπειρα δολοφονίας

ΗΠΑ: Ως ενήλικες κατηγορούνται 12χρονες για απόπειρα δολοφονίας

Δύο δωδεκάχρονες στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν συνομήλικη φίλη τους 19 φορές ώστε να «αποδείξουν» την ύπαρξη μίας φανταστικής φιγούρας ιστοριών τρόμου. Τα δύο κορίτσια κρατούνται και θα δικαστούν ως ενήλικες, και οι δικηγόροι τους προσπαθούν να μεταφέρουν την υπόθεσή τους σε δικαστήριο ανηλίκων. Το θύμα μετά βίας γλίτωσε το θάνατο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Δύο δωδεκάχρονες στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν συνομήλικη φίλη τους 19 φορές ώστε να «αποδείξουν» την ύπαρξη μίας φανταστικής φιγούρας ιστοριών τρόμου. Τα δύο κορίτσια κρατούνται και θα δικαστούν ως ενήλικες, και οι δικηγόροι τους προσπαθούν να μεταφέρουν την υπόθεσή τους σε δικαστήριο ανηλίκων.

Το θύμα μετά βίας γλίτωσε το θάνατο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Η νομοθεσία του Ουισκόνσιν αντιμετωπίζει αυτομάτως ως ενήλικα όποιον κατηγορείται για ανθρωποκτονία εάν η ηλικία του ξεπερνά τα 10 χρόνια, σύμφωνα με το αμερικανικό Fox.

Τα δύο κορίτσια επισκέπτονταν συχνά τον ιστότοπο Creepypasta, οι επισκέπτες του οποίου διηγούνται φανταστικές ιστορίες τρόμου. Υποστήριξαν ότι θέλοντας να αποδείξουν την «αφοσίωσή» τους στον Slenderman, προσπάθησαν να σκοτώσουν μία συνομήλική τους.

Ο Slenderman είναι φιγούρα ιστοριών τρόμων που δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια σε άλλο site και έκτοτε είναι πρωταγωνιστής διάφορων ιστοριών που γράφονται στο Διαδίκτυο (λειτουργεί ως meme). Τα θύματα στις ιστορίες είναι παιδιά.

Από τα όσα υποστήριξαν οι δύο 12χρονες, φαίνεται ότι θεώρησαν υπαρκτό πρόσωπο τον Slenderman και θεώρησαν ότι τις καθοδήγησε από το site να σκοτώσουν μία συνομήλική τους.

Το νεαρό θύμα είχε λάβει πρόσκληση το Σάββατο να περάσει τη νύχτα στο σπίτι μίας εκ των δύο κατηγορούμενων. Στη συνέχεια την οδήγησαν σε ένα δάσος όπου την μαχαίρωσαν 19 φορές, εκ των οποίων μία φορά κοντά σε μια αρτηρία, και την άφησαν πιστεύοντας ότι έχει πεθάνει. Το θύμα εντόπισε ένας ποδηλάτης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης Ουόκεσα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, ενημέρωσε τους γονείς για τους κινδύνους του Διαδικτύου. «Αυτό πρέπει να αποτελέσει αιτία αφύπνισης για τους γονείς. Καλό θα ήταν οι γονείς να περιορίζουν και να εποπτεύουν τα παιδιά τους όταν κάνουν χρήση του Διαδικτύου», δήλωσε ο Ράσελ Τζακ.

Οι δύο κατηγορούμενες κρατούνται και αναμένεται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο στις 11 Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024