Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ατμόσφαιρα μυρίζει ακόμη μπαρούτι στην ανατολική Ουκρανία

Η ατμόσφαιρα μυρίζει ακόμη μπαρούτι στην ανατολική Ουκρανία

Η ένταση δεν έχει υποχωρήσει στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που η διπλωματία έχει πάρει φωτιά και Δύση και Ρωσία ανταλλάσσουν κατηγορίες. Μετά την αναγκαστική διακοπή της περιοδείας του απεσταλμένου του ΟΗΕ Ρόμπερτ Σέρι στην Κριμαία, διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές συγκρούστηκαν στο Ντονέτσκ ενώ στο Χάρκοβο η αστυνομία περιφρουρούσε την έδρα της τοπικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια φιλορωσικής διαδήλωσης.

Η ένταση δεν έχει υποχωρήσει στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που η διπλωματία έχει πάρει φωτιά και Δύση και Ρωσία ανταλλάσσουν κατηγορίες. Μετά την αναγκαστική διακοπή της περιοδείας του απεσταλμένου του ΟΗΕ Ρόμπερτ Σέρι στην Κριμαία, διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές συγκρούστηκαν στο Ντονέτσκ ενώ στο Χάρκοβο η αστυνομία περιφρουρούσε την έδρα της τοπικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια φιλορωσικής διαδήλωσης.Στο Ντονέτσκ, στα βορειοανατολικά της χώρας, σχετικά περιορισμένη ένταση επικράτησε μεταξυδιαδηλωτών και λιγότερων, όπως αναφέρει το Reuters, φιλορώσων αντιδιαδηλωτών.

Στο Ντονέτσκ συνεχίζεται ο «πόλεμος της σημαίας». Το πρωί της Πέμπτης, η ρωσική σημαία υπεστάλη για δεύτερη φορά από την έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης. Οι αρχές ανέφεραν πως οι φιλορώσοι που βρίσκονταν στο κτίριο έφυγαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Το απόγευμα της Τετάρτης φιλορώσοι είχαν μπει στο κτίριο και ανέβασαν ξανά τη ρωσική σημαία. Το πρωί της Τετάρτης, οι αρχές της περιοχής είχαν ανεβάσει την ουκρανική σημαία, υποστέλλοντας τη ρωσική σημαία που ανέμιζε από το Σάββατο.

Παράλληλα, στο Χάρκοβο εκατοντάδες φιλορώσοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ξανά συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης. Δεν κατάφεραν να περικυκλώσουν το κτίριο της εκεί κυβέρνησης, το οποίο είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στην ίδια την Κριμαία, όπου τον έλεγχο ουσιαστικά έχουν οι φιλορωσικές δυνάμεις, ορισμένες μονάδες του ουκρανικού στρατού παραμένουν περικυκλωμένες. Όσες ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν παραδοθεί προσπαθούν να αποφύγουν την ανοικτή σύγκρουση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η «Άντζελα» σώζει γυναίκες που απειλούνται ή κινδυνεύουν - Αυτή είναι η κωδική φράση που εκπέμπει «SOS»

Όποια γυναίκα αισθανθεί ότι κινδυνεύει σε νυχτερινή έξοδο, μπορεί να ζητήσει προστασία με μία κωδική φράση από το προσωπικό του μαγαζιού - Πώς ξεκίνησε η καμπάνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024