Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια στη διαδήλωση κατά των πολιτικών λιτότητας στην Ιταλία

Επεισόδια στη διαδήλωση κατά των πολιτικών λιτότητας στην Ιταλία

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κόντρα στις πολιτικές λιτότητες. Ομάδα νεαρών, φορώντας μάσκες, πέταξαν βόμβες μολότοφ, μπουκάλια, και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε 12 προσαγωγές. Νωρίτερα, περίπου 10 νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πέταξαν μπουκάλια προς τα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης CasaPound κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης «Τέρμινι».

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κόντρα στις πολιτικές λιτότητες.

Ομάδα νεαρών, φορώντας μάσκες, πέταξαν βόμβες μολότοφ, μπουκάλια, πέτρες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς προς τις αστυνομικές δυνάμεις και αυγά σε τράπεζες.

Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας κλομπ και προχώρησε σε 12 προσαγωγές. Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Νωρίτερα, περίπου 10 νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πέταξαν μπουκάλια προς τα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης CasaPound κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης «Τέρμινι».

Νεαροί ακροδεξιοί κατέβηκαν στον δρόμο, σε απόσταση αναπνοής από τον κύριο κορμό της πορείας, φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα. Η παρέμβαση της αστυνομίας, ωστόσο, δεν επέτρεψε στα μέλη του Casa Pound να προχωρήσουν, ενώ μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων στη διαδήλωση, φώναξε το σύνθημα «είμαστε όλοι αντιφασίστες».

Ένταση σημειώθηκε και μπροστά από την έδρα των Ιταλικών Σιδηροδρόμων και την πρεσβεία της Γερμανίας στην Ιταλία.

Στους δρόμους έχουν κατέβει χιλιάδες Ιταλοί για να διαδηλώσουν κατά των πολιτικών λιτότητας και υπέρ των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών. Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση, που σύμφωνα με τους διοργανωτές αγγίζουν τα 70.000 άτομα, αντιδρούν και στη δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας.

Στη διαδήλωση συμμετέχουν και πολλοί μετανάστες, κρατώντας πανό που γράφουν «Λαμπεντούζα», το ιταλικό νησί, στα ανοιχτά του οποίου ναυάγισαν δύο πλοιάρια που μετέφεραν μετανάστες.

Οι διαδηλωτές έχουν φτάσει στην πλατεία Πόρτα Πια της Ρώμης, τελικό σημείο της πορείας, και χιλιάδες άτομα πρόκειται να παραμείνουν εκεί όλη τη νύχτα με σκηνές για να εκθέσουν αναλυτικά τις διεκδικήσεις τους κατά της πολιτικής λιτότητας, της επισφαλούς εργασίας και ζητώντας περισσότερα δικαιώματα υπέρ των μεταναστών.

Συνολικά, έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 5.000 αστυνομικοί και τα μέτρα φύλαξης είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε «ευαίσθητους στόχους» όπως το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, η Γερουσία και η Βουλή της Ρώμης. Πολλά καταστήματα στο κέντρο της Ρώμης αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά, με κατεβασμένα τα ρολά.

Μετά την απέλαση πέντε Γάλλων η αστυνομία της Ρώμης έκανε γνωστό ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίσθηκαν άλλα εννέα άτομα που έφεραν σε σακίδια ξύλινα και σιδερένια δοκάρια και τους απαγορεύθηκε η συμμετοχή στην διαδήλωση.

«Δεν είμαστε βίαιοι, θέλουμε απλώς να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάσουν ως ταραξίες » δηλώνουν μέλη του κινήματος No Tav, που προσπαθούν να αποτρέψουν την δημιουργία της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας, η οποία θα πρέπει να συνδέει το Τορίνο με την γαλλική πόλη της Λυών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024