Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ασφαλή έξοδο» προσφέρει στον Άσαντ ο Αραβικός Σύνδεσμος

«Ασφαλή έξοδο» προσφέρει στον Άσαντ ο Αραβικός Σύνδεσμος

Μία πόρτα «ασφαλούς εξόδου» προσφέρει, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Αραβικός Σύνδεσμος στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και την οικογένειά του, ζητώντας του να αποχωρήσει από την εξουσία ώστε να τερματιστεί η αιματηρή εμφύλια σύρραξη στη χώρα -κίνηση που μέχρι τώρα δεν δείχνει να εξετάζει ο Άσαντ. Τα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου δεσμεύτηκαν επίσης ότι θα προσφέρουν 100 εκατ. δολάρια για τους πρόσφυγες από τη Συρία που έχουν διαφύγει στις γειτονικές χώρες. Εντείνει τις κυρώσεις της απέναντι στη Δαμασκό η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μία πόρτα «ασφαλούς εξόδου» προσφέρει, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Αραβικός Σύνδεσμος στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και την οικογένειά του, ζητώντας του να αποχωρήσει από την εξουσία ώστε να τερματιστεί η αιματηρή εμφύλια σύρραξη στη χώρα -κίνηση που μέχρι τώρα δεν δείχνει να εξετάζει ο Άσαντ.

Τα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου δεσμεύτηκαν επίσης ότι θα προσφέρουν 100 εκατ. δολάρια για τους πρόσφυγες από τη Συρία που έχουν διαφύγει στις γειτονικές χώρες.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Αραβικού Συνδέσμου, ο εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Τζιχάντ Μακντίσι δήλωσε: «Λυπούμεθα που ο Αραβικός Σύνδεσμος έπεσε σε τόσο χαμηλό επίπεδο έναντι μιας χώρας-μέλους του. Η απόφαση αυτή εναπόκειται στο συριακό λαό, που είναι ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει για την μοίρα του».

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέτεινε, όπως ήταν αναμενόμενο, τις κυρώσεις της απέναντι στη Δαμασκό.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των «27» αποφάσισαν τη Δευτέρα να ενισχύσουν το εμπάργκο όπλων, επιβάλλοντας ελέγχους σε «ύποπτα» φορτία προς τη Συρία, προσθέτοντας παράλληλα άλλους 26 αξιωματούχους τους καθεστώτος και τρεις συριακές εταιρείες στη λίστα των κυρώσεων.

Η κίνηση των «27» πάντως έχει περισσότερο διπλωματική παρά πρακτική αξία, καθώς ούτως ή άλλως μικρό μέρος του συριακού οπλοστασίου είναι δυτικής προέλευσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024