Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σύρραξη» Μπαρόζο με Βρετανό ευρωβουλευτή στο Στρασβούργο

«Σύρραξη» Μπαρόζο με Βρετανό ευρωβουλευτή στο Στρασβούργο

«Ένδειξη τρέλας» χαρακτήρισε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ την έκκληση του Ζοζέ Μπαρόζο ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, λέγοντας πως αυτού του είδους οι λύσεις συνέβαλαν στη δημιουργία της κρίσης στην Ελλάδα. «Δεν θέλουμε το δικό σας μοντέλο. Όλοι σας είσαστε ξεπερασμένοι» δήλωσε ο Φάρατζ με τον Μπαρόζο να περνά στην αντεπίθεση κατά του ευρωσκεπτικιστή βουλευτή, ο οποίος είναι γνωστός για τα επεισόδια που προκαλεί στο Στρασβούργο με αποκορύφωμα τη... διάσημη δήλωση ότι ο Χέρμαν βαν Ρομπάι «είναι χαρισματικός όσο ένα σφουγγαρόπανο»...

«Ένδειξη τρέλας» χαρακτήρισε ο Βρετανός ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ την έκκληση του Ζοζέ Μπαρόζο ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, λέγοντας πως αυτού του είδους οι λύσεις συνέβαλαν στη δημιουργία της κρίσης στην Ελλάδα.

Ο Ζοζέ Μπαρόζο πέρασε στην αντεπίθεση κατά του ευρωσκεπτικιστή βουλευτή, ο οποίος είναι γνωστός για τα επεισόδια που προκαλεί στο Στρασβούργο με αποκορύφωμα τη… διάσημη δήλωση ότι ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι, «είναι χαρισματικός όσο ένα σφουγγαρόπανο»…

Στην ετήσια ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την «Κατάσταση της Ένωσης» ο Ζοζέ Μπαρόζο κάλεσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδείξουν «υπερηφάνεια» για την ευρωπαϊκή ταυτότητά τους.

Ζήτησε λιγότερες παρεμβάσεις από τα κράτη-μέλη στις υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η «ευρωπαϊκή υπερηφάνεια» προκάλεσε τον ενθουσιασμό των περισσότερων ευρωβουλευτών, όχι όμως και του Βρετανού Νάιτζελ Φάρατζ, του προέδρου ενός εθνικιστικού κόμματος που ζητά την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ.

Η έκκληση για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι «ένδειξη τρέλας», είπε ο Φάρατζ απευθυνόμενος στον Μπαρόζο.

«Ο Μπαρόζο παραδέχθηκε ε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκλησή της και ποια απάντηση προσφέρει; Να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το συγκεντρωτισμό. Αυτού του είδους οι λύσεις συνέβαλαν στη δημιουργία της παρούσας κρίσης στην Ελλάδα» είπε.

«Δεν θέλουμε το δικό σας ευρωπαϊκό μοντέλο. Όλοι σας είστε ξεπερασμένοι» κατέληξε, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι δεν έχει αναδειχθεί μέσω εκλογών στη θέση αυτή.

Ο Μπαρόζο πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση. «Προσπαθήσατε κατ’ επανάληψη να εκλεγείτε στο δικό σας Κοινοβούλιο, αλλά οι Βρετανοί είναι συνετοί. Δεν σας εξέλεξαν ποτέ. Σας έστειλαν εδώ. Αν θέλετε [η Βρετανία] να βγει από την ΕΕ, προσπαθήστε να το επιτύχετε στην πατρίδα σας. Μην παριστάνετε ότι μιλάτε εξ ονόματος άλλων χωρών» τόνισε.

Ο Φάρατζ είναι γνωστός για τα επεισόδια που προκαλεί. Πριν από μερικούς μήνες είχε αποκαλέσει «βρεγμένο σφουγγαρόπανο» τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και εξέφρασε αμφιβολίες για τη «νομιμότητα» του βελγικού κράτους γιατί «δεν υπάρχει» βελγικό έθνος.

Στη σημερινή ομιλία του ο Φάρατζ είπε επίσης ότι ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τάσσεται κατά των κρατών-εθνών επειδή πιθανότατα «ντρέπεται για την ιστορία της χώρας του».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024