Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται τη NASA, παρά την τραγωδία του Columbia

Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται τη NASA, παρά την τραγωδία του Columbia

Σε υψηλό επίπεδο παραμένει η εμπιστοσύνη της αμερικανικής κοινής γνώμης προς το έργο και την αξιοπιστία της NASA, παρά του δυστύχημα του Columbia, όπως δείχνει σχετική δημοσκόπηση. Ισχυρό είναι επίσης το αίτημα για αύξηση της χρηματοδότησης της Υπηρεσίας.

28

Σε υψηλό επίπεδο παραμένει η εμπιστοσύνη της αμερικανικής κοινής γνώμης προς το έργο και την αξιοπιστία της NASA, παρά του δυστύχημα του Columbia, όπως δείχνει σχετική δημοσκόπηση που διενήργησε ο Οργανισμός μία εβδομάδα μετά τη τραγωδία της 1ης Φεβρουαρίου και δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς υποστηρίζουν τη διατήρηση ή την αύξηση της χρηματοδότησης της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ. Το ποσοστό αυτό είναι μάλιστα μεγαλύτερο από το αντίστοιχο που είχε μετρηθεί τρία χρόνια πριν.

Παράλληλα, μία ισχνή πλειοψηφία πολιτών εξακολουθεί να υποστηρίζει τις επανδρωμένες πτήσεις στο διάστημα. Μάλιστα, τρεις στους δέκα Αμερικανούς θέλουν να ταξιδέψουν οι ίδιοι με μία πτήση διαστημικού λεωφορείου κάποια στιγμή στο μέλλον.

«Μετά την καταστροφή του Columbia πολλοί έσπευσαν να ασκήσουν κριτική, λέγοντας ότι το διαστημικό πρόγραμμα της NASA σπαταλά πολλά λεφτά και -πολύ σημαντικότερο- ανθρώπινες ζωές σε επανδρωμένες πτήσεις, ενώ οι μη επανδρωμένες πτήσεις είναι οικονομικότερες και δεν θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο», δηλώνει ερευνητής του Οργανισμού Gallup, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πεποίθηση της κοινής γνώμης.

Η έρευνα βασίζεται σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις που λήφθηκαν από τις 7 έως τις 9 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.000 ενήλικων Αμερικανών και έγινε για λογαριασμό του CNN και της εφημερίδας USA Today.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024