Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ομπάμα: Οι ΗΠΑ θα στείλουν ανθρώπους στον Αρη τη δεκαετία του 2030

Ομπάμα: Οι ΗΠΑ θα στείλουν ανθρώπους στον Αρη τη δεκαετία του 2030

Μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη στα επόμενα 14 χρόνια οραματίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υποσχόμενος τη δημιουργία «νέων οικοσυστημάτων», με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα, για τη συντήρηση και τη μεταφορά αστροναυτών σε αποστολές μακράς διάρκειας στο Διάστημα.

Μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη στα επόμενα 14 χρόνια οραματίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υποσχόμενος τη δημιουργία «νέων οικοσυστημάτων», με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα, για τη συντήρηση και τη μεταφορά αστροναυτών σε αποστολές μακράς διάρκειας στο Διάστημα.

«Έχουμε θέσει ένα σαφή στόχο ζωτικής σημασίας για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της Αμερικής στο Διάστημα: την αποστολή ανθρώπων στον Αρη έως τη δεκαετία του 2030 και την επιστροφή τους με ασφάλεια στη Γη, με απώτερη φιλοδοξία μία ημέρα να παραμένουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα» γράφει ο Ομπάμα σε άρθρο του στο CNN.

O Αμερικανός πρόεδρος σημειώνει ότι η αποστολή στον Αρη θα απαιτήσει τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και ιδιωτικών φορέων. «Eίμαστε ήδη σε καλό δρόμο. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, οι ιδιωτικές εταιρείες θα έχουν στείλει για πρώτη φορά αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό» πρόσθεσε.

«Το επόμενο βήμα είναι πέρα από τα όρια της γήινης τροχιάς. Είμαι χαρούμενος να ανακοινώσω ότι συνεργαζόμαστε με τους εμπορικούς εταίρους μας για την κατασκευή νέων οικοσυστημάτων που μπορούν να συντηρήσουν και να μεταφέρουν αστροναύτες σε αποστολές μακράς διάρκειας στο βαθύ Διάστημα. Αυτές οι αποστολές θα μας διδάξουν πώς οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μακριά από τη Γη -κάτι που θα χρειαστείτε για το μακρύ ταξίδι στον Άρη» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Παράλληλα με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο διοικητής της NASA Τσαρλς Μπόλντεν ανέβασε στο ιστολόγιο της αμερικανικής αεροδιαστημικής υπηρεσίας μία ανάρτηση με την οποία σχολίασε το όραμα του αμερικανού προέδρου για τον Αρη και ανέπτυσσε δύο από τις πρωτοβουλίες της NASA που το υποστηρίζουν, με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Η πρώτη πρωτοβουλία είναι το πρόγραμμα «NextSTEP» το οποίο φιλοδοξεί να θέσει τα θεμέλια για αποστολές μακράς διάρκειας στο Διάστημα, ζητώντας από ιδιωτικές εταιρείες να σχεδιάσουν διαστημικές κατοικίες ελεγχόμενου περιβάλλοντος.

Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά την προαγωγή της καινοτομίας γύρω από τη μοναδική, μέχρι στιγμής, βάση όπου ζουν άνθρωποι -έστω για περιορισμένο χρονικό διάστημα- εκτός της επιφάνειας της Γης: Τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η NASA έχει προσκαλέσει τον ιδιωτικό τομέα να χρησιμοποιήσει το τροχιακό εργαστήριο, ενώ δεσμεύτηκε να στηρίξει τον ISS έως το 2024.

H συζήτηση γίνεται λίγες ημέρες πριν (13 Οκτωβρίου) από ένα μεγάλο συνέδριο στο Πίτσμπεγκ, όπου ο Λευκός Οίκος έχει προσκαλέσει κορυφαίους επιστήμονες, μηχανικούς και σπουδαστές για να συζητήσουν τρόπους ανάπτυξης της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας γύρω από το Διάστημα, προκειμένου να διερευνηθούν «τα νέα σύνορα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024