Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Google παρουσιάζει το ρομπότ του Καράτε Κιντ

H Google παρουσιάζει το ρομπότ του Καράτε Κιντ

Με ύψος 1,87 μέτρα, ο ρομποτικός Άτλαντας της Google φαίνεται τρομακτικός. Ειδικά όταν ισορροπεί στη «στάση του γερανού», την οποία έκανε διάσημη ο Ράλφ Μάτσιο στην ταινία Karate Kid το 1984.

Με ύψος 1,87 μέτρα, ο ρομποτικός Άτλαντας της Google φαίνεται τρομακτικός. Ειδικά όταν ισορροπεί στη «στάση του γερανού», την οποία έκανε διάσημη ο Ράλφ Μάτσιο στην ταινία Karate Kid το 1984.

Το ανθρωπόμορφο ρομπότ αναπτύχθηκε από την αμερικανική Boston Dynamics, την εταιρεία που έχει αναπτύξει τα περισσότερα ρομπότ του αμερικανικού στρατού. Εξαγοράστηκε το 2013 από την Google μαζί με αρκετές ακόμα εταιρείες ρομποτικής.

Το Atlas είναι ένα από τα ρομπότ που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Robotics Challenge του αμερικανικού Πενταγώνου, με στόχο την ανάπτυξη δίποδων ρομπότ που θα μπορούν να κινούνται σε ανώμαλο έδαφος και να χειρίζονται ανθρώπινα εργαλεία.

Δείτε επίσης:

Στο τελευταίο βίντεο, το Atlas ισορροπεί με το ένα πόδι πάνω σε τρεις τσιμεντόλιθους τοποθετημένους ο ένας πάνω στον άλλο. Κρατά το άλλο πόδι λυγισμένο και κουνά τα μακριά χέρια του χωρίς να κάνει ισορροπία.

Δεν μπορεί όμως να πηδήξει και να κλοτσήσει όπως ο Ραλφ Μάτσιο, καθώς το βάρος των 150 κιλών καθιστά αυτή την κίνηση πολύ δύσκολη.

Το ρομπότ, το οποίο διαθέτει 28 υδραυλικές αρθρώσεις, «σχεδιάστηκε να κινείται σε εξωτερικούς χώρους με ανώμαλο έδαφος» αναφέρει η Boston Dynamics. «Σε εξαιρετικά ανώμαλα εδάφη, το Atlas […] μπορεί να σκαρφαλώνει με τα χέρια και τα πόδια του» επισημαίνει.

Προς το παρόν, πάντως, η μηχανή δεν μπορεί να βγει σε ανοιχτούς χώρους, αφού παραμένει συνδεδεμένο με καλώδιο που το τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι μελλοντικές βερσιόν θα είναι πάντως αυτόνομες, ελαφρύτερες και με πιο γερά χέρια.

Δεδομένου ότι η ανάπτυξη του ρομπότ χρηματοδοτήθηκε από την DARPA, τη διαβόητη ερευνητική υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο Atlas θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τους μηχανικούς στρατιώτες του μέλλοντος.

Δείτε μερικά ακόμα ρομπότ της Boston Dynamics:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024