Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εταιρεία στρατιωτικών ρομπότ αγόρασε η Google

Εταιρεία στρατιωτικών ρομπότ αγόρασε η Google

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι επεκτείνεται στη βιομηχανία ρομποτικής, η Google ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τη Boston Dynamics, την εταιρεία που αναπτύσσει ρομποτικά υποζύγια για τον αμερικανικό στρατό.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι επεκτείνεται στη βιομηχανία ρομποτικής, η Google ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε τη Boston Dynamics, την εταιρεία που αναπτύσσει ρομποτικά υποζύγια για τον αμερικανικό στρατό.

Την εξέλιξη αποκάλυψαν την Κυριακή οι Νew York Times, χωρίς να διευκρινίζουν το ύψος της οικονομικής συμφωνίας.

Η Βoston Dynamics, η οποία ιδρύθηκε το 1992 από τον πρώην καθηγητή του ΜIT Μαρκ Ράιμπερτ, δεν διαθέτει ρομπότ απευθείας στην αγορά, αναπτύσσει όμως συστήματα για κυβερνητικούς πελάτες όπως η DARPA, το ερευνητικό σκέλος του Πενταγώνου.

Η εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή για την πρόοδο που έχει πετύχει στο σχεδιασμό ρομπότ που κινούνται σε ανώμαλο έδαφος και θα μπορούσαν στο μέλλον να επιχειρούν στο πεδίο της μάχης.

Το ντιζελοκίνητο τετράποδο BigDog, για παράδειγμα, σχεδιάστηκε να μεταφέρει φορτία σε ανώμαλο τερέν, και διατηρεί την ισορροπία του ακόμα κι αν δεχτεί κλοτσιά. Το Cheetah, ένα άλλο ρομπότ της εταιρείας, τρέχει με ταχύτητα 47 χιλιομέτρων την ώρα, ταχύτερα και από τον ταχύτερο σπρίντερ.

Η Boston Dynamics γίνεται τώρα η όγδοη εταιρεία ρομποτικής που περνά στα χέρια της Google. Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει τι είδους μηχανές αναπτύσσει, πιστεύεται όμως ότι σχεδιάζει συστήματα αυτοματοποίησης για την αλυσίδα παραγωγής και διανομής, από το εργοστάσιο μέχρι την πόρτα του πελάτη.

O γίγαντας του Διαδικτύου φαίνεται ότι δίνει έμφαση στο νέο εγχείρημα, καθώς έθεσε επικεφαλής του προγράμματος τον Άντι Ρούμπιν, δημιουργό του λειτουργικού συστήματος Android. Ο Ρούμπιν συνέκρινε μάλιστα το νέο εγχείρημα με την ανάπτυξη των ρομποτικών αυτοκινήτων της Google που οδηγούν τον εαυτό τους.

«Είμαι ενθουσιασμένος με τον Άντι και την ικανότητα της Google να σκέφτεται φιλόδοξα» σχολίασε ο Δρ Ράιμπερτ της Boston Dynamics.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024