Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χάνουμε το τρένο των smartphone» παραδέχεται η Nokia

«Χάνουμε το τρένο των smartphone» παραδέχεται η Nokia

«To πρώτο iPhone παραδόθηκε το 2007, και εμείς ακόμα δεν έχουμε ένα προϊόν που να πλησιάζει τη δική τους εμπειρία» γράφει σε εσωτερικό υπόμνημα της Nokia ο Στίβεν Έλοπ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ο φινλανδικός κολοσσός, προειδοποιεί, είναι σήμερα μια «φλεγόμενη εξέδρα» που ετοιμάζεται να βυθιστεί, αφήνοντας στην επιφάνεια νέους παίκτες όπως η Apple και η Google.

«To πρώτο iPhone παραδόθηκε το 2007, και εμείς ακόμα δεν έχουμε ένα προϊόν που να πλησιάζει τη δική τους εμπειρία» γράφει σε εσωτερικό υπόμνημα της Nokia ο Στίβεν Έλοπ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Στο ασυνήθιστο email που έστειλε στους εργαζόμενους της εταιρείας, ο Έλοπ προειδοποιεί ότι η Nokia είναι σήμερα μια «φλεγόμενη εξέδρα» που ετοιμάζεται να βυθιστεί, αφήνοντας στην επιφάνεια καινοτόμους νέους παίκτες όπως η Apple και η Google.

Το υπόμνημα έρχεται λίγες ημέρες μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων που δείχνουν ότι το Android της Google είναι πλέον το δημοφιλέστερο λογισμικό για smartphone, εκθρονίζοντας για πρώτη φορά το Symbian της Nokia. Την τρίτη θέση διατηρεί η Apple.

«To Android εμφανίστηκε μόλις πριν από δύο χρόνια, και αυτή την εβδομάδα μάς πήρε την ηγετική μας στους όγκους πωλήσεων smartphone. Απίστευτο» γράφει ο Έλοπ.

To υπόμνημα δημοσιοποιήθηκε πρώτα από το ιστολόγιο τεχνολογίας Engadget, σύμφωνα με το οποίο ο Έλοπ αφήνει να εννοηθεί ότι η Nokia θα πρέπει να υιοθετήσει νέα πλατφόρμα λογισμικού, όπως το Android ή τα Windows Phone 7 της Microsoft.

Tη γνησιότητα του email επιβεβαίωσε την Παρασκευή το BBC.

Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010, ο Έλοπ ήταν επικεφαλής του τμήματος λογισμικού επιχειρήσεων στη Microsoft, αρμόδιος μεταξύ άλλων για τη σουίτα Office.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024