Συνταγή: Παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι
Μια συνταγή για ένα από τα γλυκά - «κανόνα» στα τραπέζια του Πάσχα - και πριν από αυτό.
Μια συνταγή για ένα από τα γλυκά - «κανόνα» στα τραπέζια του Πάσχα - και πριν από αυτό.
Οι σαλάτες πήραν το αίμα της ελληνικής κουζίνας πίσω - Η νέα λίστα του Taste Atlas
Μια νέα επιστημονική μελέτη στη Φινλανδία, βρήκε τους λόγους που οι vegan αντιμετωπίζονται με τόση καχυποψία.
Μια συνταγή, ο ορισμός της Ανάστασης και του Πάσχα, που είτε έχει φανατικούς υποστηρικτές είτε ορκισμένους εχθρούς - αλλά δεν λείπει από κανένα οικογενειακό τραπέζι.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εξηγεί πώς η μαγειρίτσα, αυτή η παραδοσιακή σούπα με εντόσθια και αρωματικά, έγινε το απόλυτο έδεσμα της Ανάστασης.
Μια συνταγή 100% νηστίσιμη, που ταιριάζει πάρα πολύ με τον πρωινό καφέ - μέχρι να έρθει η Κυριακή του Πάσχα.
Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο καφές αποτελεί την πρώτη κίνηση κάθε πρωί. Τι γίνεται όμως όταν μας προκαλεί νευρικότητα; Εδώ μπαίνει το matcha.
Μια συνταγή πιο εύκολη από όσο πιστεύεις και πεντανόστιμη.
Δύο συνταγές για πίτες από αυτές που έφτιαξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα του «Buongiorno».
Μια συνταγή -δυνατό συνοδευτικό για το τραπέζι του Πάσχα.
Μια συνταγή «δύο σε ένα», που λειτουργεί τόσο ως σνακ όσο ως κυρίως γεύμα.
Μια συνταγή ιδανική για το brunch του σαββατοκύριακου και 100% νηστίσιμη. Μέρες που είναι.
Αν και πολλές φορές έχουμε πάρει πρωτιά για τις γεύσεις μας στις λίστες του Taste Atlas, όσο αφορά το street food κανταποτιστήκαμε. Εκτός 50άδας το σουβλάκι, στη 19η θέση το πρώτο ελληνικό πιάτο.
Από την κρίση του νερού μέχρι τους πολέμους των δασμών κι από το οργανωμένο έγκλημα μέχρι τα κοινωνικά δίκτυα, ο πράσινος καρπός έγινε θερμόμετρο της κοινωνίας μας
Μια συνταγή, που δεν είναι ανήκει στην κατηγορία «παραδοσιακές», αλλά είναι πεντανόστιμη.
Μια συνταγή πολύ εύκολη, πολύ γευστική και, γιατί όχι, να μην πάρει μια θέση στο πασχαλινό τραπέζι που έρχεται.
Ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός κάνει ιδιαίτερη μνεία στη μελόπιτα του νησιού. Την ίδια ώρα η Σίφνος βρίσκεται στον ετήσιο κατάλογο του National Geographic με τα 31 υπέροχα νησιά της Ελλάδας για το 2025.
Τρεις γλυκές συνταγές από αυτές που έφτιαξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα του «Buongiorno».
Μια συνταγή κλασική ελληνική, που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά.
Από ριζότο μέχρι ρυζόγαλο, αυτές είναι τρεις συνταγές με βάση το ρύζι που έφτιαξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα του «Buongiorno».
Μια συνταγή αδικημένη, που ωστόσο είναι και εύκολη και πεντανόστιμη.
Μια συνταγή για την οποία ακολουθούμε όλα τα κλασικά βήματα, έστω κι αν δεν χρησιμοποιούμε κιμά.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η δίαιτα keto μπορεί να επηρεάσει τη βιολογική γήρανση.
Μια συνταγή εύκολη, πεντανόστιμη και ότι πρέπει για ένα κυριακάτικο σπιτικό brunch.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τη μεσογειακή διατροφή την έχουμε κάνει «σημαία» στην Ελλάδα. Ωστόσο, κατά πόσο την ακολουθούμε στην πραγματικότητα;
Διάλειμμα από τη νηστεία, με τρεις μεξικάνικες συνταγές που έφτιαξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα του «Buongiorno».
Μια συνταγή η επιτομή του brunch.
Μια συνταγή για σαλάτα, που όμως λειτουργεί και ως κύριο γεύμα.
Μια συνταγή πολύ απλή, με πάρα πολύ πλούσια γεύση.
Μια συνταγή κανόνας για αυτή τη μέρα - με ένα μικρό τουίστ αλά Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Κόντρα στο πνεύμα των ημερών, αυτές είναι τρεις συνταγές του Δημήτρη Σκαρμούτσου από την κουζίνα του «Buongiorno».
Μια συνταγή παρεξηγημένη, υποτιμημένη, αλλά πεντανόστιμη.
Μια συνταγή και νηστίσιμη και μεσογειακή.
Θυμάσαι την πίτσα με ανανά, που έκανε έξαλλους τους Ιταλούς; Τα ίδια θα γίνουν και με αυτή τη συνταγή.
Γευστικές και νηστίσιμες συνταγές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Μέρες που είναι άλλωστε.
Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος
Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη
Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος
Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673
ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442