Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης Θεοτοκάς νέος γενικός γραμματέας αρμόδιος για τη ναυτιλία

Ο Γιάννης Θεοτοκάς νέος γενικός γραμματέας αρμόδιος για τη ναυτιλία

Καθήκοντα αναπληρωτή γενικού γραμματέα στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ανέλαβε τη Μεγάλη Τρίτη ο Γιάννης Θεοτοκάς, με αρμοδιότητα την εμπορική ναυτιλία.

Καθήκοντα αναπληρωτή γενικού γραμματέα στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ανέλαβε τη Μεγάλη Τρίτη ο Γιάννης Θεοτοκάς, με αρμοδιότητα την εμπορική ναυτιλία.

Ο κ. Θεοτοκάς είναι καθηγητής Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης) και έλαβε διδακτορικό τίτλο (PhD) στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων από το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του ίδιου Πανεπιστημίου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με τη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, τη Στρατηγική των Επιχειρήσεων και τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στη ναυτιλία.

Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι συγγραφέας έξι βιβλίων (πέντε από τα οποία σε συνεργασία) στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα και 36 δημοσιευμένων επιστημονικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους και επιστημονικούς τόμους, σε θέματα σχετικά με τη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στη ναυτιλία, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την Εταιρική Διακυβέρνηση, την Καινοτομία, την Ανταγωνιστικότητα στη ναυτιλία κ.α.

Εχει συμμετάσχει στη συγγραφή συλλογικών τόμων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παρουσιάσει περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Εχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων και μελετών σχετικών με την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα και τη στρατηγική στη ναυτιλία, τη ναυτική εκπαίδευση και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως επιστημονικός υπεύθυνος ή ερευνητής.

Συμμετέχει ενεργά στην International Association of Maritime Economists και στην Ενωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος, της οποίας είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024