Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέρκελ: Αισιόδοξη για συμφωνία, «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

Μέρκελ: Αισιόδοξη για συμφωνία, «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

Αισιόδοξη ότι θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία με την Ελλάδα εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ μετά το γαλλογερμανικό υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας, πάντως, με έμφαση ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο». Επανέλαβε δε ότι σαφώς υπάρχει περιθώριο ελιγμών για τις μεταρρυθμίσεις που θα επιλέξει η Ελλάδα, αλλά το γενικό πλαίσιο θα πρέπει να υπακούει στις δεσμεύσεις προς τους εταίρους της. Παρόμοιο και το μήνυμα του Ολάντ.

Αισιόδοξη ότι θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία με την Ελλάδα εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ μετά το γαλλογερμανικό υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας, πάντως, με έμφαση ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Επανέλαβε δε ότι σαφώς υπάρχει περιθώριο ελιγμών για τις μεταρρυθμίσεις που θα επιλέξει η Ελλάδα, αλλά το γενικό πλαίσιο θα πρέπει να υπακούει στις δεσμεύσεις προς τους εταίρους της.

«Είπα πρόσφατα ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος – αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, επομένως πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε» δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο.

Σε αυτό το σημείο συμφώνησε και ο γάλλος πρόεδρος λέγοντας ότι μιλά συχνά με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε οι μεταρρυθμίσεις να της ελληνικής κυβέρνησης «να πάνε προς την κατεύθυνση, η οποία έχει προσδιοριστεί για την αποδέσμευση των κεφαλαίων».

«Οι εργασίες συνεχίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και η Ελλάδα γνωρίζει ότι η Ευρώπη είναι η μοίρα της. Και αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τότε θα συνεχίσει αυτή την διαδικασία και θα συνεισφέρει στην επίλυση αυτού του προβλήματος» είπε ο Ολάντ.

Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο, τόνισε χαρακτηριστικά ο γάλλος πρόεδρος και επανάλαβε ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος.

Οι δηλώσεις έγιναν στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά το κοινό γαλλογερμανικό υπουργικό συμβούλιο, παρουσία πολυάριθμων υπουργών των δύο χωρών.

Η Ανγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τόνισε ότι το πρόγραμμα ισχύει έως το τέλος Απριλίου. Το συντομότερο που θα απαντήσει η Ελλάδα, το συντομότερο θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε, είπε, τονίζοντας ότι η δουλειά συνεχίζεται.

Η Μέρκελ τόνισε ότι υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει με τους θεσμούς μετά τις συνομιλίες και δήλωσε αισιόδοξη ότι αυτό θα γίνει.

Πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες παρακολουθούν αυτή τη διαδικασία, βρίσκονται σε επαφή με τον έλληνα πρωθυπουργό. «Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα, τα οποία θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι δεν ανησυχεί για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ένας πιθανός άξονας Ελλάδας – Ρωσίας θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πολιτική κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, η Μέρκελ υπενθύμισε ότι έχει και η ίδια επισκεφθεί την Μόσχα και πρόσθεσε: «Είμαστε παρόλα αυτά μέλη της ΕΕ και υποστηρίζουμε την ενότητα».

Ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι «οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να πηγαίνουν στην Μόσχα χωρίς αυτό να δημιουργεί πρόβλημα στην Ευρώπη» και προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα από το να συνεχίσει να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή ζωή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024