Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διάσκεψη για το χρέος θα ζητήσει η Ελλάδα από Ντάισελμπλουμ και Βίζερ

Διάσκεψη για το χρέος θα ζητήσει η Ελλάδα από Ντάισελμπλουμ και Βίζερ

Η σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το χρέος αποτελεί επιδίωξη της κυβέρνησης και το θέμα θα τεθεί και στη συνάντηση του Γ.Βαρουφάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup και τον επικεφαλής του Euroworking Group, Τ.Βίζερ. Ο Ντάισελμπλουμ θα δει στην Αθήνα και τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο, τον υπουργό Ανάπτυξης και τον αναπληρωτή υπουργό. Ο Γ.Βαρουφάκης την Κυριακή ετοιμάζει βαλίτσα και ταξιδεύει σε Λονδίνο, Γαλλία, Ρώμη προς αναζήτηση «συμμαχιών».

Η σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το χρέος αποτελεί επιδίωξη της κυβέρνησης, και το θέμα θα τεθεί και στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, την Παρασκευή.

Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα, επίσης, με τους οποίους, το σχέδιο είναι να πληγούν όσο είναι δυνατόν λιγότερο οι φορολογούμενοι άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Βέβαια, όπως επισήμαναν οι ίδιοι, «ρόλο θα παίξει σε αυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ γνωστοποίησε σήμερα, Πέμπτη, μέσω twitter ότι αύριο θα δει στην Αθήνα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, και τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στις 4:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο στο υπουργείο Οικονομικών.

Πρέπει να σημειωθεί πως την προσεχή Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο κ. Βαρουφάκης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη όπου θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του.

Αρχικά θα συναντηθεί με τον βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, ακολούθως θα ταξιδέψει στην γαλλική πρωτεύουσα, όπου θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Μισέλ Σαπέν, και την Τρίτη θα μεταβεί στην Ρώμη για συζητήσεις με τον ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, δεν έχει υπάρξει έως σήμερα κάποια επικοινωνία με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης και, κατ’ επέκταση, ούτε με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Βαρουφάκη με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών για διοικητικά θέματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να μελετήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (τραπεζικά, ταμειακά διαθέσιμα, στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κλπ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024