Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς συμφωνία η τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα - τρόικας για τα εργασιακά

Χωρίς συμφωνία η τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα – τρόικας για τα εργασιακά

Δεν υπήρξε αποτέλεσμα στην τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας για τα εργασιακά το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να μεταφέρουν στο Euro Working Group τη Πέμπτης ότι δεν υπάρχει συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να επέμεινε ότι η θέση της κυβέρνησης εκφράζεται από τον πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη του κ. Στουρνάρα και της τρόικας εντός της ημέρας. Σχολιάστε...

Δεν υπήρξε αποτέλεσμα στην τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας για τα εργασιακά το βράδυ της Τρίτης.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών για τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών και -σύμφωνα με τις πληροφορίες- οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να μεταφέρουν στο Euro Working Group τη Πέμπτης ότι δεν υπάρχει συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να επέμεινε ότι η θέση της κυβέρνησης εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και έδωσε μάχη έως ότου πείσει την τρόικα ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να φέρει τα μέτρα στη Βουλή.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, ο κ. Στουρνάρας ζήτησε να υπάρξει κάποια υποχώρηση από πλευράς τρόικας στα εργασιακά, ωστόσο δεν φαίνεται να βρήκε ανταπόκριση. «Δεν δέχονται τίποτα» δήλωσε υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την τηλεδιάσκεψη, ακολούθησαν διμερείς τηλεφωνικές επαφές με στόχο να επιτευχθούν κάποιες βελτιώσεις στο ζήτημα των εργασιακών.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για
το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα, μέσα στα ασφυκτικά
χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί, προκειμένου να εκταμιευθεί έως τα
μέσα Νοεμβρίου η δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντός της ημέρας θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα. Απώτατος ορίζοντας για το κλείσιμο της συμφωνίας είναι η Πέμπτη, που θα συνεδριάσει το Euro Working Group, το οποίο θα προετοιμάσει το Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας.

Στο έκτακτο Eurogroup αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκταμίευσης της δόσης, εν όψει της επίσημης έγκρισης στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, μετά την ψήφιση των μέτρων.

Ο Αντώνης Σαμαράς στη δήλωσή του, την Τρίτη, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, τόνισε: «Έχουμε ήδη -και στα εργασιακά και σε άλλα- αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της τρόικας. Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται» και κατέληξε, υπογραμμίζοντας: «Κοιτάζω μόνο μπροστά ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, πριν από την τηλεδιάσκεψη, τόνιζε: «Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα στο μεγαλύτερο μέρος του πακέτου. Οι συνομιλίες συνεχίζονται για τα εργασιακά ζητήματα με στόχο τη βελτίωση των όρων. Η τρόικα έχει κάνει ορισμένες παραχωρήσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024