Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αισιόδοξοι Μέρκελ και Σαρκοζί για «φιλόδοξα αποτελέσματα» από τη Σύνοδο της Τετάρτης

Αισιόδοξοι Μέρκελ και Σαρκοζί για «φιλόδοξα αποτελέσματα» από τη Σύνοδο της Τετάρτης

Πρόοδο στις ευρωπαϊκές συνομιλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης διαπίστωσαν τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Νικολά Σαρκοζί σε ξεχωριστές τους δηλώσεις, με την Γερμανίδα καγκελάριο να εκτιμά πως η -δεύτερη- Σύνοδος Κορυφής της Τετάρτης θα καταλήξει σε «φιλόδοξο απότελεσμα». Με τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις να συνεχίζονται, η καγκελάριος αναγνώρισε μεν πως οι συζητήσεις είναι δύσκολες, αλλά υπογράμμισε πως Γερμανία και Γαλλία «έχουν κεντρικό ρόλο» σε αυτές. «Πρέπει να βρεθεί λύση, δεν υπάρχει άλλη επιλογή», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πρόοδο στις ευρωπαϊκές συνομιλίες για την αντιμετώπιση της κρίσης διαπίστωσαν τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Νικολά Σαρκοζί σε ξεχωριστές τους δηλώσεις, με την Γερμανίδα καγκελάριο να εκτιμά πως η -δεύτερη- Σύνοδος Κορυφής της Τετάρτης θα καταλήξει σε «φιλόδοξο απότελεσμα».

Ενώ οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις συνεχίζονται, η καγκελάριος αναγνώρισε πως οι συζητήσεις είναι δύσκολες, υπογραμμίζοντας πως Γερμανία και Γαλλία «έχουν κεντρικό ρόλο» σε αυτές.

«Οι αποφάσεις πρέπει να προετοιμαστούν με τον κατάλληλο τρόπο» ανέφερε η Μέρκελ μιλώντας το Σάββατο σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας: «Πιστεύω πως οι υπουργοί Οικονομικών κάνουν πρόοδο ώστε να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας μέχρι την Τετάρτη».

«Η λύση θα επιτευχθεί τη Τετάρτη» ανέφερε η καγκελάριος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σε παρόμοιους τόνους ήταν και οι δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί λίγες ώρες αργότερα στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος για τις συνομιλίες, απάντησε «ναι, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ», τονίζοντας και από την πλευρά του πως «έχει γίνει πρόοδος».

Μέχρι την Τετάρτη, συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος, «πρέπει να έχει βρεθεί μία δομική, φιλόδοξη, οριστική λύση, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Oι δύο ηγέτες έκαναν τις δηλώσεις αυτές μετά τις μαραθώνιες συναντήσεις των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, για δεύτερη ημέρα το Σάββατο, εν όψει της Συνόδου.

Ενδεικτική του πυρετώδους ρυθμού των διαβουλεύσεων ήταν η συνάντηση που είχαν κανονίσει Μέρκελ, Σαρκοζί, Ρομπάι και Μπαρόζο το βράδυ του Σαββάτου σε μία προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών στον γαλλογερμανικό «άξονα» για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024