Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσoς

Πέθανε ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσoς

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος, μετά από μακρόχρονη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας. Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο Ντέμης Ρούσος, έγινε γνωστός με τους Aphrodite's Child και στη συνέχεια ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα.

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος, μετά από μακρόχρονη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Την είδηση επιβεβαίωσε τόσο το νοσοκομείο Υγεία, όσο και η κόρη του Έμιλι, μιλώντας στη Figaro.

Η Έμιλι δήλωσε ότι ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τον θάνατο του διάσημου τραγουδιστή είχε ανακοινώσει πρώτος ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο διεθνούς φήμης έλληνας καλλιτέχνης μετρούσε εκατομμύρια πωλήσεις και πολυάριθμες επιτυχίες.

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από έλληνες γονείς, ο Αρτέμης Ρούσσος -γνωστός ως Ντέμης-, σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τους «Aphrodite’s child», ερμηνεύοντας τραγούδια όπως τα «Rain and tears», τα οποία σημείωναν επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Το LP τους «666» αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα καλύτερα ψυχεδελικά LP που έχουν κυκλοφορήσει στα 70’s. Εκτός από τραγουδιστής, ο Ντέμης Ρούσσος, έπαιζε και μπάσο στο μουσικό σχήμα και μάλιστα θεωρείτο πολύ καλός.

Μετά τη διάλυση των «Aphrodite’s Child», συνέχισε με διάφορες ηχογραφήσεις. Από τη συνεργασία του με τον διάσημο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο «Sex Power», και το 1977 το «Magic». Η πιο επιτυχημένη όμως συνεργασία τους ήρθε με το «Race to the End», μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο «Tu Libertad». Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας «Blade Runner».

Aκολουθεί σόλο καριέρα και σημειώνει επιτυχία τόσο στη Γαλλία, όσο και στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στις μεγάλες του επιτυχίες ήταν το Forever and Ever, τα My Friend the Wind, My Reason, Velvet Mornings, Goodbye my love Goodbye, Someday Somewhare.

Τα τραγούδια κυκλοφόρησαν σε διάφορες γλώσσες.

Το 1985, ο Ρούσσος πέφτει θύμα αεροπειρατείας, αλλά όταν οι αεροπειρατές συνειδητοποιούν ποιος βρισκόταν στο αεροσκάφος, αποφάσισαν να γιορτάσουν εν πτήσει τα γενέθλιά του.

Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και είχε σπίτι στη Βούλα όπου διέμενε αρκετούς μήνες τον χρόνο.


Aphrodite’s Child – Rain And Tears by kalmar

Το 2013 ανακηρύχθηκε Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής.

Συλλυπητήρια εξέφρασε η ΝΔ

Εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη, εξέφρασε τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος Ντέμη Ρούσου.

Σε δήλωσή της η κ. Σπυράκη χαρακτηρίζει τον Ντέμη Ρούσσο ως Έλληνα του κόσμου και θρύλο που μάγευε με τη φωνή και τη μουσική του τις πέντε ηπείρους. «Η Ελλάδα έχασε έναν σημαντικό πρεσβευτή της και η παγκόσμια μουσική σκηνή έγινε φτωχότερη», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024