Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Από 17 ώς 24 Ιουλίου το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Από 17 ώς 24 Ιουλίου το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Από τις 17 ώς τις 24 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας θεσμός που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια παρουσίας και ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στη γνωριμία και ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και κατέλαβε μια διακριτή θέση στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας, αλλά και διεθνώς.

Από τις 17 ώς τις 24 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας θεσμός που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια παρουσίας και ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στη γνωριμία και ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και κατέλαβε μια διακριτή θέση στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας, αλλά και διεθνώς.

Το επετειακό 20ό Φεστιβάλ φωτίζει και πάλι ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς χορευτικής δημιουργίας, της θεωρητικής σκέψης για τις παραστατικές τέχνες, την εξειδικευμένη εκπαίδευση, αλλά και το «παιχνίδι» του χορού που αφορά όλους –επαγγελματίες, σπουδαστές, ερασιτέχνες και κοινό.

Διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ.), με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Βίκυ Μαραγκοπούλου.

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει με το Nederlands Dans Theater 2 σε μια συνάντηση με την υψηλή τεχνική, την εκφραστικότητα, την ποιητικότητα. Το παγκοσμίως γνωστό σχήμα από την Ολλανδία μας συστήνει την ομάδα των νεώτερων δεξιοτεχνών του, 17 έως 23 ετών, που ιδρύθηκε το 1978.

Το Nederlands Dans Theater είναι μια δημιουργική καλλιτεχνική ομάδα που αναζητεί πάντα εξαιρετικά ταλέντα και γόνιμες συνεργασίες. Ο χορογράφος Πολ Λάιτφουτ που ανέλαβε από το 2011 τα ηνία της ομάδας μετά την επί 36 χρόνια εμπνευσμένη καλλιτεχνική διεύθυνση του Γίρζι Κίλιαν, σηματοδοτεί τη συνέχεια του ιστορικού συγκροτήματος, μέσα από τη συνεχή αναζήτηση της καινοτομίας και την εξαιρετική καλλιτεχνική ποιότητα των παραστάσεων.

Στις παραστάσεις του στην Καλαμάτα το NDT 2, ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στη σύγχρονη ελευθερία και την κλασική εκλέπτυνση, παρουσιάζει τις τέσσερις χορογραφίες Gods and Dogs (2008), Shutters Shut (2003), Subject to Change (2003) και Cacti (2008, πρεμιέρα 2010).

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024