Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Ξεκινά την Πέμπτη τo 2o Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου

To 2o Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης είναι γεγονός. Οι προβολές ξεκινούν την Πέμπτη, με ελεύθερη είσοδο, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Ιουλίου. Η φετινή διοργάνωση εκπληρώνει την υπόσχεση του προέδρου του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη για προβολές ταινιών και από τον ευρωπαϊκό βωβό κινηματογράφο, που διαθέτει μερικά από τα «ιερά τέρατα» της παγκόσμιας κινηματογραφίας μέχρι σήμερα.

To 2o Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης είναι γεγονός. Οι προβολές ξεκινούν την Πέμπτη, με ελεύθερη είσοδο, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Ιουλίου.

Η φετινή διοργάνωση (θα διεξαχθεί στο Αίθριο του Ιδρύματος, στον 3ο όροφο) εκπληρώνει την υπόσχεση του προέδρου του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννη για προβολές ταινιών και από τον ευρωπαϊκό βωβό κινηματογράφο, που διαθέτει μερικά από τα «ιερά τέρατα» της παγκόσμιας κινηματογραφίας μέχρι σήμερα.

Οι ταινίες επελέγησαν με μεγάλη προσοχή από τον ίδιο το σκηνοθέτη με γνώμονα την αδιαμφισβήτητη αισθητική – καλλιτεχνική τους αξία αλλά και την όσο το δυνατό καλή κατάσταση του ίδιου του υλικού, που θα προβληθεί.

Έτσι, μας προσκαλεί σε μία γιορτή όπου θα προβληθούν 16 φιλμ, γυρισμένα από το 1917 έως το 1929, με την πρωτότυπη μουσική τους ή -όπου δεν υπάρχει- με ζωντανή μουσική υπόκρουση από Έλληνες καλλιτέχνες, με ελληνικούς ή αγγλικούς υπότιτλους.

Ανάμεσα στις ταινίες θα απολαύσουμε «Το θωρηκτό Ποτέμκιν» του Αϊζενστάιν, (1925) με τη θρυλική εξάλεπτη σκηνή στις σκάλες της Οδησσού στην οποία ο Αϊζενστάιν παραδίδει μαθήματα ρυθμού, αυστηρότητας, πλαστικότητας και ακρίβειας, αλλά και τη φουτουριστική «Metropolis» το μνημειώδες φιλμ επιστημονικής φαντασίας (1927) του Φριτς Λανγκ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών

Πληροφορίες: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Αθήνα. Τηλ.: 210-3418550)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εγραψε ιστορία ο συγκλονιστικός Παναγιώτης Γκιώνης και πάει Παρίσι!

Ο πρωταθλητής του πινγκ πονγκ σε ηλικία 44 ετών κατάφερε κάτι που φαινόταν ουτοπικό και ανέλπιστο, αλλά το τεράστιο ταλέντο του και η αστείρευτη ψυχική του δύναμη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024