Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαλέπι: Η Δαμασκός ελέγχει το 93% της πόλης, λέει η Μόσχα

Χαλέπι: Η Δαμασκός ελέγχει το 93% της πόλης, λέει η Μόσχα

Το Χαλέπι ελέγχεται κατά 93% από τις συριακές δυνάμεις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, διαβεβαιώνοντας ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση και του υπόλοιπου τμήματος της πόλης. Παράλληλα, ξεκινά η «δεύτερη φάση» για την απελευθέρωση της Ράκα.

Το Χαλέπι ελέγχεται κατά 93% από τις συριακές δυνάμεις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, διαβεβαιώνοντας ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση και του υπόλοιπου τμήματος της πόλης.
{{{ map }}}
Όσο για τους κατοίκους της πολύπαθης πόλης, αυτοί -σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, εγκαταλείπουν την πόλη μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, πάνω από 20 χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη, ενώ 1.200 αντάρτες έχουν παραδώσει τον οπλισμό τους.

Διαβάστε επίσης

Εξάλλου, ο Στρατός του καθεστώτος Άσαντ κήρυξε κατάπαυση του πυρός σε αρκετές περιοχές γύρω από την Δαμασκό και σε τμήματα της βορειοδυτική επαρχίας Ιντλίμπ.

Στην ανακοίνωση του συριακού στρατού δεν διευκρινίζεται πόσο θα διαρκέσει η κατάπαυση του πυρός, ενώ δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο άμεσα εκ μέρους των ανταρτών.

Στις περιοχές όπου κηρύχθηκε κατάπαυση του πυρός συμπεριλαμβάνονται η πόλη Μαντάγια, κοντά στη Δαμασκό, που πολιορκείται από τις δυνάμεις του καθεστώτος, καθώς και οι κοινότητες Κεφράγια και αλ Φούα στην Ιντλίμπ, που πολιορκούνται από τους αντάρτες.

Δεύτερη φάση στη Ράκα

Εν τω μεταξύ, η συμμαχία κούρδων την οποία υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε την έναρξη της «δεύτερης φάσης» της επίθεσης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη Ράκα, η οποία θεωρείται η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Μπροστά του μόνο τελικοί

    Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τετάρτη 01 Μαϊου 2024