Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To PKK πίσω από τη βόμβα στο Τζίζρε -  «Δεν ήταν στόχος» ο Κιλιντσάρογλου

To PKK πίσω από τη βόμβα στο Τζίζρε – «Δεν ήταν στόχος» ο Κιλιντσάρογλου

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε αρχηγείο της αστυνομίας στο Τζίζρε ανέλαβαν οι Κούρδοι του PKK. To PKK αρνείται παράλληλα ότι έβαλε εσκεμμένα στο στόχαστρο τον ηγέτη της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, η αυτοκινητοπομπή του οποίου βρέθηκε την Πέμπτη εν μέσω πυρών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε αρχηγείο της αστυνομίας στο Τζίζρε της επαρχίας Σιρνάκ με απολογισμό 11 αστυνομικούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ανέλαβαν οι Κούρδοι αυτονομιστές του PKK μέσω δικτυακού τόπου προσκείμενου στην οργάνωση.

To PKK αρνείται παράλληλα ότι έβαλε εσκεμμένα στο στόχαστρο τον ηγέτη της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, η αυτοκινητοπομπή του οποίου βρέθηκε την Πέμπτη δύο φορές εν μέσω πυρών στην επαρχία Άρτβιν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε το PKK ότι στόχευσε την αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος -ο οποίος δεν τραυματίστηκε.

Συνεργάτης του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε πάντως ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν υπήρξε στόχος κάποιας επίθεσης, αλλά βρέθηκε μεταξύ διασταυρούμενων πυρών, καθώς στην περιοχή είχαν ξεσπάσει νωρίτερα συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως.

Ο ίδιος ο Κιλιτσνάρογλου πάντως, μιλώντας σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης είπε ότι κατά την αναχώρησή τους από την κωμόπολη Σάβσατ δεν είχαν ενημερωθεί για τις συγκρούσεις στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024