Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Βόμβα με στόχο την αστυνομία στο Τζιζρέ, έντεκα νεκροί

Τουρκία: Βόμβα με στόχο την αστυνομία στο Τζιζρέ, έντεκα νεκροί

Βομβιστική επίθεση συγκλόνισε το Τζιζρέ της νοτιοανατολικής Τουρκίας τα ξημερώματα της Παρασκευής, με στόχο την αστυνομία. Τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον 11 αστυνομικοί ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 78. Η έκρηξη αποδίδεται σε όχημα που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, με τις Αρχές να δείχνουν προς το PKK, αν και ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. «Οι Κούρδοι κι η ISIS επιτίθενται στην Τουρκία, θέλοντας να εκμεταλλευτούν το αποτυχημένο πραξικόπημα» λέει η Άγκυρα.

Βομβιστική επίθεση συγκλόνισε το Τζιζρέ της νοτιοανατολικής Τουρκίας τα ξημερώματα της Παρασκευής, με στόχο την αστυνομία. Τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον 11 αστυνομικοί ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 78.

Η έκρηξη αποδίδεται σε φορτηγό που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Οι τουρκικές Αρχές, και ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνουν προς την κατεύθυνση του κουρδικού PKK, αν και ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Η Τουρκία πολεμάει αντάρτες «εντός και εκτός της χώρας» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, δύο ημέρες μετά την έναρξη της ευρείας επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους κούρδους αντάρτες στη Συρία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ από την πλευρά του υποσχέθηκε αντίποινα εναντίον των δραστών της επίθεσης, ενώ τόνισε ότι οι ευρωπαίοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες στη μεταναστευτική κρίση.

Η επίθεση έγινε σε σημείο ελέγχου μόλις πενήντα μέτρα από τα κεντρικά της αστυνομίας στο Τζιζρέ. Η έκρηξη ήταν τέτοιας ισχύος που το τριώροφο κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές.

Πλάνα στην τουρκική τηλεόραση έδειχναν ασθενοφόρα να συρρέουν στο σημείο, από το οποίο είχε υψωθεί στήλη καπνού.

Τα αίτια της έκρηξης δεν είναι διαπιστωμένα, όμως στην περιοχή δεν είναι σπάνιες βομβιστικές επιθέσεις με στόχο την αστυνομία ή τις ένοπλες δυνάμεις.

Το Τζιζρέ είναι μεταξύ των περιοχών της Τουρκίας που η πλειονότητα του πληθυσμού είναι Κούρδοι. Βρίσκεται κοντά στα σύνορα τόσο με τη Συρία όσο και με το Ιράκ.

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες επίθεση πέραν των συνόρων με τη Συρία με στόχο την εκκαθάριση της μεθορίου όχι μόνο από την τζιχαντιστική ISIS αλλά κυρίως από τις κουρδικές δυνάμεις της YPG στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: «ISIS και Κούρδοι επωφελούνται της 15ης Ιουλίου»

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την επίθεση στο Τζιζρέ πως το αποτυχημένο πραξικόπημα έχει κάνει στόχο την Τουρκία.

«Το Ισλαμικό Κράτος, οι Κούρδοι αντάρτες και οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας επιτίθενται στην Τουρκία προσπαθώντας να επωφεληθούν από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου» έγραψε ο Κουρτουλμούς.

Η Τουρκία, συνέχισε, «είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα σύνορά της και την ασφάλειά της», αναφερόμενος προφανώς και στη συνεχιζόμενη επιχείρηση πέραν της μεθορίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024