Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η γη τρέμει ακόμη στην Ιταλία, φόβοι για τραγωδία μεγαλύτερη της Λ'Ακουιλα

Η γη τρέμει ακόμη στην Ιταλία, φόβοι για τραγωδία μεγαλύτερη της Λ’Ακουιλα

Εν μέσω αδιάκοπων προσπαθειών για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών χτύπησε την κεντρική Ιταλία επιτείνοντας τον φόβο και προκαλώντας νέες καταρρεύσεις στο Αματρίτσε που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 241, όμως οι αρχές φοβούνται ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι βαρύτερος από αυτόν της Λ'Άκουιλα. Αγωνία για δεκάδες αγνοούμενους. Φωτογραφίες, βίντεο, ζωντανή εικόνα από ιταλικά μέσα

Εν μέσω αδιάκοπων προσπαθειών για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, ισχυρή μετασεισμική δόνηση χτύπησε την κεντρική Ιταλία επιτείνοντας τον φόβο και προκαλώντας νέες καταρρεύσεις στο Αματρίτσε που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 241, όμως οι αρχές φοβούνται ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι βαρύτερος από αυτόν της Λ’Άκουιλα.

Η γη εξακολουθεί να τρέμει στην κεντρική Ιταλία· η ισχυρότερη μετασεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών, σημειώθηκε στις 14:36 τοπική ώρα, το μεσημέρι της Πέμπτης, και έγινε αισθητή και στην Ρώμη.

Τα επιβεβαιωμένα θύματα του σεισμού είναι, μέχρι στιγμής, 241. Όμως οι Αρχές φοβούνται ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι υψηλότερος, ακόμη υψηλότερος από αυτόν του 2009 στην Λ’ Ακουιλα όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Ζωντανά από την Repubblica

Αρκετά από τα θύματα είναι παιδιά. Οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία είναι 274. Οι διασώστες έχουν κατορθώσει να σώσουν μέχρι στιγμής 215 ζωές και οι αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση επιζώντων συνεχίζονται.

«Φοβάμαι ότι τα θύματα θα αυξηθούν και σήμερα, και όχι λίγο. Είμαστε κοντά στον αριθμό της Λ’ Άκουιλα» δηλώνει ο περιφερειάρχης του Λάτσιο Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Οι δραματικές κλήσεις στην αστυνομία μετά τον σεισμό

Στα χωριά που δεν υπάρχουν πια, Rai

Σύμβολο της τραγωδίας έχει γίνει ένα από παλιότερα ξενοδοχεία στο Αματρίτσε, το Hotel Roma: Έχει καταρρεύσει σχεδόν ολόκληρο -μόνο η είσοδός του μένει να θυμίζει πού στεκόταν.

Ο δήμαρχος του Αματρίτσε κατόρθωσε να μιλήσει τη νύχτα με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι βρίσκονταν στο νοσοκομείο, και τον ενημέρωσαν ότι στο ξενοδοχείο βρίσκονταν 32 άτομα και όχι 80 όπως εκτιμάτο αρχικά. Από αυτούς έχουν ανασυρθεί ζωντανοί οι τέσσερις. «Οι υπόλοιποι είναι είτε νεκροί, είτε τραυματισμένοι» σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Στο τιτάνιο έργο της διάσωσης στις πληγείσες ζώνες συμμετέχουν περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι.

Το Αματρίτσε σε νυχτερινή λήψη από drone


Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπίφη


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024