Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κι άλλη παραβίαση εναέριου χώρου από τη Ρωσία καταγγέλλει η Τουρκία

Κι άλλη παραβίαση εναέριου χώρου από τη Ρωσία καταγγέλλει η Τουρκία

Για δεύτερη φορά κάλεσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τον ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για άλλη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από μαχητικά της Μόσχας που επιχειρούν στη Συρία. Πρόκειται, σύμφωνα με την Άγκυρα, για περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή. Η παραβίαση του Σαββάτου, για την οποία είχε γίνει διαμαρτυρία τη Δευτέρα, είχε φτάσει μέχρι το ΝΑΤΟ και η Μόσχα την απέδωσε σε «λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών» -εξήγηση όμως που δεν θεωρεί ουσιαστική το ΝΑΤΟ.

Για δεύτερη φορά κάλεσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τον ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για άλλη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από μαχητικά της Μόσχας που επιχειρούν στη Συρία.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Άγκυρα, για περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή.

Η Ρωσία ανέφερε το μεσημέρι πως «ελέγχει» τη δεύτερη καταγγελία της Άγκυρας.

Η παραβίαση του Σαββάτου, για την οποία είχε γίνει διαμαρτυρία τη Δευτέρα, είχε φτάσει μέχρι το ΝΑΤΟ και η Μόσχα την απέδωσε σε «λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών» –εξήγηση όμως που το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί ουσιαστική.

Αρχικά, τo NATO είχε εκφράσει την «έντονη διαμαρτυρία» του για την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας «και καταδίκασε την παραβίαση του ΝΑΤΟϊκού εναέριου χώρου». Στη συνέχεια, μετά την δεύτερη καταγγελία, ο γγ της Συμμαχίας ανέφερε πως «η διάρκεια των δύο παραβιάσεων μάς κάνει να αμφισβητούμε τις ρωσικές εξηγήσεις».

Από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, ο ΟΗΕ στην αντίδρασή του στην πρώτη τουρκική καταγγελία επισήμανε πως οι ταυτόχρονες επιχειρήσεις στη Συρία (του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ και της ρωσικής αεροπορίας) «δημιουργούν μια κατάσταση γεμάτη κινδύνους».

«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή διάφορες χώρες, διάφορες συμμαχίες να επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Συρίας, αυτό δημιουργεί μια κατάσταση γεμάτη κινδύνους και πολύ λεπτή» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς με αφορμή το περιστατικό με τον τουρκικό ενάεριο χώρο.

«Αυτό πρέπει να δώσει ώθηση στη διεθνή κοινότητα να επικεντρωθεί στην αναζήτηση μιας πολιτικής διευθέτησης» της συριακής σύρραξης, ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024