Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ΝΑΤΟ δεν πιστεύει πως οι ρωσικές παραβιάσεις στην Τουρκία ήταν «τυχαίες»

Το ΝΑΤΟ δεν πιστεύει πως οι ρωσικές παραβιάσεις στην Τουρκία ήταν «τυχαίες»

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχει ξεσπάσει μετά την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά στο πλαίσιο των επιδρομών στη Συρία. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανήλθε την Τρίτη στο θέμα για να δηλώσει ότι η ρωσική παραβίαση «δεν μοιάζει με ατύχημα», ενώ η Μόσχα απάντησε ότι η Συμμαχία «χρησιμοποιεί την από λάθος παραβίαση για να διαστρεβλώσει τους σκοπούς των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία».

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχει ξεσπάσει μετά την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά στο πλαίσιο των επιδρομών στη Συρία. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επανήλθε την Τρίτη στο θέμα για να δηλώσει ότι η ρωσική παραβίαση «δεν μοιάζει με ατύχημα», ενώ η Μόσχα απάντησε από την πλευρά της ότι η Συμμαχία «χρησιμοποιεί την από λάθος παραβίαση με σκοπό να διαστρεβλώσει τους σκοπούς των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία».

Τη Δευτέρα, η Τουρκία είχε διαμαρτυρηθεί για ρωσική παραβίαση του εναέριου χώρου το Σάββατο. Η Μόσχα είχε αποδώσει το περιστατικό σε λάθος εξαιτίας καιρικών συνθηκών, λέγοντας πως τα μαχητικά είχαν μείνει ελάχιστη ώρα σε τουρκικό εναέριο χώρο.

Την Τρίτη, η Άγκυρα επανήλθε διαμαρτυρόμενη για δεύτερη παραβίαση που είχε σημειωθεί την Κυριακή. Η Μόσχα έχει αναφέρει πως «ελέγχει» τη δεύτερη τουρκική καταγγελία.

Μετά τη δεύτερη διαμαρτυρία, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέφερε «πως η διάρκεια των δύο παραβιάσεων στον τουρκικό εναέριο χώρο μάς κάνει να αμφισβητούμε την εξήγηση της Μόσχας». «Δεν θα κάνω εικασίες για το κίνητρο – δήλωσε χαρακτηριστικά – αλλά αυτό δεν μοιάζει με λάθος και έγινε δύο φορές». Η ρωσική πλευρά «δεν έχει δώσει ουσιαστική εξήγηση» για τα περιστατικά, πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Η ρωσική απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από τον ρώσο πρεσβευτή στο NATO Αλεξάντερ Γκρούσκο, ο οποίος φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι «δίνεται η εντύπωση πως το συμβάν στον τουρκικό εναέριο χώρο χρησιμοποιήθηκε για να συνδέσει το ΝΑΤΟ ως οργανισμό με την εκστρατεία ενημέρωσης που πραγματοποιεί η Δύση με στόχο τη διαστρέβλωση του σκοπού των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις στη Συρία».

Ο επικεφαλής της επιτροπής Αμυνας της Κάτω Βουλής, ναύαρχος Βλαντίμιρ Κομογιέντοφ, τόνισε από την πλευρά του σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti ότι στις ρωσικές επιχειρήσεις στη Συρία δεν συμμετέχουν χερσαίες δυνάμεις και ούτε πρόκειται να συμμετάσχουν.

Η Ρωσία έπληξε στόχους της ISIS στην Παλμύρα

Την Τρίτη, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους γύρω και μέσα στην Παλμύρα στη Συρία, αλλά και στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού, μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, από τις επιδρομές καταστράφηκαν 20 οχήματα και τρεις αποθήκες όπλων στην Παλμύρα η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024