Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαυαρός ΥΠΕΣ: «Δεν είμαστε ρατσιστές, έχουμε εξαιρετικούς νέγρους»

Βαυαρός ΥΠΕΣ: «Δεν είμαστε ρατσιστές, έχουμε εξαιρετικούς νέγρους»

Την ώρα που στη Γερμανία έχει ανοίξει η συζήτηση για το πώς πρέπει η χώρα να απαντήσει στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ελπίζουν σε μία καλύτερη ζωή, σε σκάνδαλο εξελίσσεται η -ατυχής- απόπειρα του βαυαρού υπουργού Εσωτερικών να δείξει πόσο ανοικτές αντιλήψεις έχει: «Υπάρχουν εξαιρετικοί νέγροι» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή, προκαλώντας φυσικά σάλο. Ο υπουργός προσπάθησε στη συνέχεια να δικαιολογηθεί, αλλά οι εξηγήσεις του έχουν καλυφθεί από την καταιγίδα σχολίων.

Την ώρα που στη Γερμανία έχει ανοίξει η συζήτηση για το πώς πρέπει η χώρα να απαντήσει στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ελπίζουν σε μία καλύτερη ζωή, σε σκάνδαλο εξελίσσεται η -ατυχής- απόπειρα του βαυαρού υπουργού Εσωτερικών να δείξει πόσο ανοικτές αντιλήψεις έχει: «Υπάρχουν εξαιρετικοί νέγροι» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή, προκαλώντας φυσικά σάλο.

Ο υπουργός προσπάθησε στη συνέχεια να δικαιολογηθεί, αλλά οι εξηγήσεις του έχουν καλυφθεί από την καταιγίδα σχολίων.

Η Βαυαρία, το πλουσιότερο γερμανικό κρατίδιο στα νοτιοανατολικά, βρίσκεται από τη Δευτέρα στο επίκεντρο των εξελίξεων για το προσφυγικό στην ΕΕ μετά την άφιξη των πρώτων τρένων από την Ουγγαρία με εκατοντάδες πρόσφυγες.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του ARD με τίτλο Hart aber Fair (δηλαδή «Σκληρά αλλά δίκαια»), o βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν (των Χριστιανοκοινωνιστών του CSU) εξήγησε πως στη Γερμανία δεν είναι διαδεδομένα τα ρατσιστικά αισθήματα.

Χρησιμοποίησε το παράδειγμα της απήχησης που έχει ο επιτυχημένος τραγουδιστής Ρομπέρτο Μπλάνκο: «Ο Μπλάνκο ήταν πάντοτε εξαιρετικός νέγρος, που άρεσε στους περισσότερους Γερμανούς» είπε, όπως και στην Μπάγερν υπάρχουν «πολλοί παίκτες με σκούρο δέρμα».

Η αναφορά δεν χρειάστηκε πολύ για να προκαλέσει κύμα επικρίσεων στο γερμανόφωνο Διαδίκτυο, με σχόλια όπως «η Μέρκελ λέει να καταπολεμηθεί ο ρατσιμός, κι ο Χέρμαν λέει «νέγρος»» ή «ο Χέρμαν δεν είναι και τόσο εξαιρετικός λευκός».

Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Χέρμαν χρειάστηκε να ξαναβγει στην τηλεόραση για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Χρησιμοποίησε τη λέξη «νέγρος» ως «αντίδραση σε προηγούμενο βίντεο που παίχτηκε στην εκπομπή», εξήγησε, λέγοντας πως ο όρος είναι «απαράδεκτος» και «δεν τον χρησιμοποιεί ποτέ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024