Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος: Τρομοκρατική οργάνωση το PKK

Λευκός Οίκος: Τρομοκρατική οργάνωση το PKK

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το PKK και χαιρέτισε τις προσπάθειες της Τουρκίας να καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος. Λίγο μετά την έναρξη επιδρομών εναντίον στόχων του PKK στο βόρειο Ιράκ -με αφορμή τις επιχειρήσεις κατά τζιχαντιστών στη Συρία-, αμερικανός διπλωμάτης ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει σύνδεση» ανάμεσα στις δύο επιχειρήσεις.

«Τρομοκρατική οργάνωση» χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος το PKK, λίγο μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για συνεργασία με στόχο την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τις επιχειρήσεις κατά θέσεων τζιχαντιστών στη Συρία, η Τουρκία ξεκίνησε επιδρομές κατά θέσεων των κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαιρέτισε τις προσπάθειες της Τουρκίας να καταπολεμήσει τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Τα σχόλια έγιναν από το Ναϊρόμπι, στη διάρκεια επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Κένυα.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του Λευκοί Οίκου δήλωσε ότι η Τουρκία «έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό της» ενάντια σε επιθέσεις από το PKK.

Νωρίτερα, αμερικανός διπλωμάτης καταδίκασε τις επιθέσεις των κούρδων μαχητών στην Τουρκία, γράφοντας στο Twitter ότι δεν «υπάρχει σύνδεση» ανάμεσα στις επιδρομές της Τουρκίας εναντίον του PKK και στη συμφωνία για εντατικοποίηση των προσπαθειών κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε αυτές τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του PKK και στις πρόσφατες συνεννοήσεις για την εντατικοποίηση της αμερικανο-τουρκικής συνεργασίας κατά του ISIL» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μπρετ ΜακΓκουρκ, συνεργάτης του αμερικανού προέδρου για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

To Σάββατο τουρκικά μαχητικά έπληξαν θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ. Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τις επιδρομές που πραγματοποιεί η Αγκυρα εναντίον θέσεων τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία.

Η αντίδραση του PKK ήταν άμεση: «Δεν έχει πλέον νόημα η εκεχειρία μετά τα έντονα πλήγματα του τουρκικού στρατού κατοχής» ανέφερε μήνυμα στην ιστοσελίδα του, με το οποίο το κουρδικό κίνημα εμφανίζεται ουσιαστικά να ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έχει υποσχεθεί να πολεμήσει εξίσου η Τουρκία όλες «τις τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ η Άγκυρα -η οποία υπήρξε απρόθυμη να εμπλακεί στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών- έχει υποσχεθεί να επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις της στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024