Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έφεση στη δικαστική απόφαση που έβγαλε τη Χαμάς από τη μαύρη λίστα

Έφεση στη δικαστική απόφαση που έβγαλε τη Χαμάς από τη μαύρη λίστα

Το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των «28» θα εφεσιβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που είχε κρίνει παράτυπη την εισαγωγή της Χαμάς στη «μαύρη λίστα» τρομοκρατικών οργανώσεων. Η κίνηση είναι αναμενόμενη και θα σημαίνει, όπως προέβλεπε η δικαστική απόφαση, συνέχιση των περιοριστικών όρων στην οργάνωση μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των «28» θα εφεσιβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που είχε κρίνει παράτυπη την εισαγωγή της Χαμάς στη «μαύρη λίστα» της ΕΕ τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η κίνηση είναι αναμενόμενη και θα σημαίνει, όπως προέβλεπε η δικαστική απόφαση, συνέχιση των περιοριστικών όρων στην οργάνωση μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι ανέφερε τη Δευτέρα, προσερχόμενη στο συμβούλιο, πως θα ασκηθεί έφεση.

Οι «28», είπε, θα αμφισβητήσουν σημεία της απόφασης και λάβουν μέτρα ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα προσκόμματα στο μέλλον.

Μετά από προσφυγή της Χαμάς, το Δικαστήριο είχε αποφανθεί το Δεκέμβριο πως η ΕΕ είχε βάλει (στον απόηχο των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους) την οργάνωση στη μαύρη λίστα παράτυπα, κρίνοντας βάσει δημοσιευμάτων και όχι ερευνών.

Ωστόσο, το Δικαστήριο είχε αποφασίσει να μείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί για τρεις μήνες ή μέχρι να υποβληθεί έφεση -περιμένοντας την κίνηση των «28» και θέλοντας να διασφαλίσει πως την αποτελεσματικότητα του παγώματος περιουσιακών στοιχείων.

Όπως υπογράμμιζε το Δικαστήριο στην ανακοίνωση εκείνης της απόφασης, η κρίση του έγινε για διαδικαστικούς λόγους και «δεν συνιστούσε κρίση επί της ουσίας του ζητήματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024