Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Μέρκελ σε διαδήλωση μουσουλμάνων υπέρ της ανεκτικότητας την Τρίτη

Η Μέρκελ σε διαδήλωση μουσουλμάνων υπέρ της ανεκτικότητας την Τρίτη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης πρόκειται να δώσουν το «παρών» το απόγευμα της Τρίτης σε διαδήλωση που οργανώνεται από τις μουσουλμανικές ενώσεις για να καταδικαστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Νέα συγκέντρωση οργανώνει το βράδυ της Δευτέρας η ξενοφοβική Pegida στη Δρέσδη εκμεταλλευόμενη το μακελειό στο Charlie Hebdo.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης πρόκειται να δώσουν το «παρών» την Τρίτη σε διαδήλωση που οργανώνεται από τις μουσουλμανικές ενώσεις για την καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι υπό το σύνθημα «ο τρόμος, όχι στο όνομά μας».

«Η καγκελάριος, ο αντικαγκελάριος [Ζίγκμαρ] Γκάμπριελ και άλλοι υπουργοί θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 18:00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) στο Βερολίνο, μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ..

Οι υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικογενειακών Υποθέσεων πρόκειται να μετάσχουν στην πορεία που οργανώνεται από την ένωση Κεντρικό Συμβούλιο Μουσουλμάνων (ZMD) και την Ένωση της Τουρκικής Κοινότητας του Βερολίνου (TGB) «για μια Γερμανία ανοικτή και ανεκτική» και «για τη θρησκευτική ελευθερία και την ελευθερία γνώμης».

«Ο τρόμος, όχι στο όνομά μας» είναι επίσης ένα από τα συνθήματα της εκδήλωσης.

Η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε το «παρών» την Κυριακή στη μεγάλη Πορεία Ενότητας στο Παρίσι, μαζί με δεκάδες αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Η Μέρκελ έχει καταδικάσει επανειλημμένα τις διαδηλώσεις του γερμανικού αντιμεταναστευτικού και αντιισλαμικού Pegida. Το κίνημα πρόκειται να πραγματοποιήσει απόψε νέα συγκέντρωση στη Δρέσδη, όπου την περασμένη Δευτέρα είχε συγκεντρώσει 18.000 ανθρώπους.

Οι οργανωτές ελπίζουν ότι θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις τάξεις των διαδηλωτών καλώντας τους να αποδώσουν φόρο τιμής στα «θύματα της τρομοκρατίας στο Παρίσι».

«Αν τους έχει μείνει λίγη αξιοπρέπεια, θα το ακυρώσουν»: Με αυτά τα λόγια ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μας κάλεσε τους διοργανωτές της ξενοφοβικής Pegida να μην προχωρήσουν σε… πορεία πένθους για το Charlie Hebdo -επιχειρηματολογώντας πως, καθώς το Pegida μιλά για «ψεύτες δημοσιογράφους», είναι υποκριτική η «συμπόνια» του για τους σκιτσογράφους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η «ανάκριση» του Έσε: Τι είπε για Μέσι, Μαραντόνα και Πελέ (vid)

Ο Έσε αποκάλυψε αρκετά πράγματα για εκείνον απαντώντας στο QnA που δημοσίευσε ο Ολυμπιακός στα social media.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024