Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανάφλεξη στο Φέργκιουσον: Συνεχίζει τον αγώνα η οικογένεια του Μάικλ Μπράουν

Ανάφλεξη στο Φέργκιουσον: Συνεχίζει τον αγώνα η οικογένεια του Μάικλ Μπράουν

Καταγγέλλοντας ως διαβλητή και άδικη τη νομική διαδικασία που οδήγησε στην απαλλαγή του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Νταν Μπράουν, ο συνήγοροι της οικογένειας του 18χρονου αφροαμερικανού και υπέρμαχοι των πολιτικών δικαιωμάτων δηλώνουν θα συνεχίσουν τον αγώνα για δικαίωση και λογοδοσία. Και έναν νόμο «Μαρκ Μπράουν» που θα προστατεύει τους πολίτες. Ενισχύονται οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς στο Φέργκιουσον μετά τη λαίλαπα οργής...  Φωτορεπορτάζ / Βίντεο

Καταγγέλλοντας ως διαβλητή και άδικη τη νομική διαδικασία που οδήγησε στην απαλλαγή του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Νταν Μπράουν, ο συνήγοροι της οικογένειας του 18χρονου αφροαμερικανού και υπέρμαχοι των πολιτικών δικαιωμάτων δηλώνουν θα συνεχίσουν τον αγώνα για δικαίωση και έναν νόμο «Μαρκ Μπράουν» που θα προστατεύει τους πολίτες. Ενισχύονται οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς στο Φέργκιουσον μετά τη λαίλαπα οργής…

«Διαμαρτυρόμαστε δημοσίως και όσο πιο δυνατά μπορούμε για λογαριασμό του Μάικλ Μπράουν» δήλωσαν οι Μπέντζαμιν Κραμπ και Άντονι Γκρέι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία είχε προγραμματιστεί να μιλήσει και ο πατέρας του Μάικλ Μπράουν, αλλά δεν το έκανε.

Οι δικηγόροι υπογράμμισαν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε από το σώμα των ενόρκων δεν ήταν δίκαιη εξαιτίας της σύγκρουσης συμφερόντων του εισαγγελέα που είχε αναλάβει την υπόθεση και επειδή η κατηγορούσα αρχή δεν μπόρεσε να υποβάλει ερωτήματα στον Ουίλσον.

«Θα στραφούμε κατά της απόφασης αυτής γιατί σε όλη την Αμερική, είτε είναι στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες, την Καλιφόρνια, το Κλίβελαντ, νεαροί μαύροι σκοτώνονται από τους αστυνομικούς», δήλσε ο Μπέντζαμιν Κραμπ.

Οι συνήγοροι της οικογένειας καταδίκασαν τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν στο προάστιο του Σεντ Λούι με το άκουσμα της απόφασης του σώματος των ενόρκων που απάλλαξε τον Ντάρεν Ουίλσον για τις σφαίρες που αφαίρεσαν τη ζωή του Μάικλ Μπράουν.

Λαμβάνοντας το λόγο ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον, ηγετική μορφή του κινήματος υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων, δήλωσε ότι η απόφαση δεν ήταν έκπληξη και ζήτησε συνέχιση της έρευνας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Από την πρώτη ημέρα η οικογένεια Μπράουν έλεγε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει, τόνισε.

Ο αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον κατήγγειλε τη βία λέγοντας πως ο νεαρός Μάικλ «δεν θα μείνει στη μνήμη για τις στάχτες των κτιρίων που καίγονται στο Φέργκιουσον».

Αντίθετα δήλωσε ότι η οικογένεια του 18χρονου αφροαμερικανού θα πιέσει για νέα νομοθεσία για την προστασία των πολιτών υποστηρίζοντας έναν «νόμο Μαικλ Μπράουν» που θα υποχρεώνει τους αστυνομικούς να φορούν στη στολή τους κάμερα.

Παράλληλα, κατήγγειλε ως ανεύθυνη την απόφαση του εισαγγελέα να ανακοινώσει την απόφαση αργά το βράδυ της Δευτέρας. Το σώμα των ενόρκων «ράγισε τις καρδιές και τις ψυχές μας» είπε, αλλά υπογράμμισε ότι «θα συνεχιστεί η μάχη για ένα νέο επίπεδο λογοδοσίας σε αυτή τη χώρα».

Πυρά από αυτόματα όπλα, πυρπολήσεις κτιρίων και οχημάτων και λεηλασίες πυροδότησε σχεδόν αμέσως στο Φέργκιουσον η ανακοίνωση της απόφασης να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα στις 9 Αυγούστου τον Μάικλ Μπράουν.

Περισσότερες δυνάμεις της Εθνοφρουράς αναμένεται να αναπτυχθούν στο προάστιο του Σεντ Λούι με εντολή του κυβερνήτη του Μιζούρι. Περισσότερα από 80 άτομα συνελήφθησαν στις χειρότερες ταραχές που έχουν σημειωθεί έως σήμερα στο Φέργκιουσον και η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Ο δήμαρχος του Φέργκιουσον Τζέιμς Νόουλς δήλωσε στον απόηχο των ταραχών ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το μέλλον του Ντάρεν Ουίλσον στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ο Ουίλσον έχει τεθεί σε αργία, αλλά συνεχίζει να πληρώνεται, καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας της αστυνομίας, δήλωσε.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι η Εθνοφρουρά δεν αναπτύχθηκε αρκετά γρήγορα στην πόλη, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν το βράδυ.

«Η απόφαση να καθυστερήσει η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς είναι ιδιαίτερα ανησυχητική» είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ζητάμε από τον κυβερνήτη να θέσει στη διάθεσή μας και να αναπτύξει όλους τους απαραίτητους πόρους για να αποφευχθεί περαιτέρω καταστροφή περιουσιών και να διασφαλιστούν οι ανθρώπινες ζωές στο Φέργκιουσον» ανέφερε.




Πώς πήρε «φωτιά» το Twitter

Μία οπτική απεικόνιση των αναφορών στο Twitter της λέξης Ferguson από χρήστες που όριζαν την τοποθεσία τους στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τι συνέβη μετά την ανακοίνωση της απόφασης στο Twitter.

Η συζήτηση στο Twitter περιστρεφόταν γύρω από το Φέργκιουσον καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης, το Twitter «εξερράγη».

Το βράδυ της Δευτέρας έγιναν 3,5 εκατομμύρια τιτιβίσματα για το Φέργκιουσον.

Οι διαδηλώσεις επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, ανάμεσά τους στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον, το Σικάγο, τη Βοστώνη, το Λος Άντζελες.




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024