Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι γονείς του Πήτερ Κάσιγκ εκλιπαρούν τους τζιχαντιστές για τη ζωή του

Οι γονείς του Πήτερ Κάσιγκ εκλιπαρούν τους τζιχαντιστές για τη ζωή του

Έκκληση στους τζιχαντιστές να απελευθερώσουν τον γιο τους απευθύνουν οι γονείς του 26χρονου αμερικανού Πήτερ Κάσιγκ, τον οποίο στοχοποιεί το Ισλαμικό Κράτος (IS) ως επόμενο θύμα του στην εκστρατεία φρίκης. Αποκαλώντας τον γιο τους Αμπντούλ Ραχμάν, το όνομα που χρησιμοποιεί σήμερα καθώς έχει ασπαστεί το Ισλάμ, ο Έντ και η Πόλα Κέσινγκ εκλιπαρούν τους τζιχαντιστές να «δείξουν έλεος» για το παιδί τους.

Έκκληση στους τζιχαντιστές να απελευθερώσουν τον γιο τους απευθύνουν οι γονείς του 26χρονου αμερικανού Πήτερ Κάσιγκ, τον οποίο στοχοποιεί το Ισλαμικό Κράτος (IS) ως επόμενο θύμα του στην εκστρατεία φρίκης.

Αποκαλώντας τον γιο τους Αμπντούλ Ραχμάν, το όνομα που χρησιμοποιεί σήμερα καθώς έχει ασπαστεί το Ισλάμ, ο Έντ και η Πόλα Κάσιγκ εκλιπαρούν τους τζιχαντιστές να «δείξουν έλεος» για το παιδί τους.

Οι γονείς δηλώνουν υπερήφανοι για τον γιο τους και την ανθρωπιστική προσφορά του μέσω της οργάνωσης που ο ίδιος ίδρυσε θέλοντας να βοηθήσει θύματα πολέμου μετά την επιστροφή του από το μέτωπο του Ιράκ όπου υπηρέτησε ως στρατιώτης.

Ο Κάσιγκ, απήχθη τον Οκτώβριο του 2013 στη Συρία ενώ κατευθυνόταν προς την ανατολική Συρία. Στο βίντεο αποκεφαλισμού του βρετανού Άλαν Χένινγκ οι τζιχαντιστές δείχνουν τον 26χρονο ως επόμενο θύμα τους.

Στα πλάνα του βίντεο οι γονείς του Πήτερ Κάσινγκ είναι καθισμένοι σε έναν καναπέ. Η μητέρα του φορά μαντήλα και κρατά μπροστά στην κάμερα φωτογραφία του γιου της.

Εξηγεί ότι ο γιος της ίδρυσε την ανθρωπιστική οργάνωση για να βοηθήσει τους πολίτες της Συρίας και αναφέρεται στο γεγονός ότι ο 26χρονος ασπάστηκε το Ισλάμ. Και τονίζει ότι η βία δεν είναι η λύση στα προβλήματα που μας απασχολούν όλους, όπως μεταδίδει το BBC.

Η κ. Κάσιγκ δηλώνει ότι ζήτησαν από την Ουάσινγκτον να μεταβάλει τη στάση της, όμως αναφέρει ότι «δεν έχουμε περισσότεροι έλεγχο επί της αμερικανικής κυβέρνησης απ’ ότι εσείς έχετε στο εάν θα ξημερώσει η ημέρα».

Και στη συνεχεία απευθύνεται προσωπικά στο γιο της: «Η καρδιά μας σπαράζει για εσένα· για να σου δοθεί η ελευθερία σου ώστε να σε αγκαλιάσουμε ξανά και μετά να σε αφήσουμε ελεύθερο να συνεχίσεις τη ζωή που επέλεξες -τη ζωή της προσφοράς σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Σε γραπτή ανακοίνωση που συνοδεύει το βίντεο, προσθέτουν: «Καθώς οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένου του γιου μας Αμπντούλ Ραχμάν, γιορτάζουν την Εΐντ αλ-Άντχα, την πίστη και τη θυσία του Ιμπραχίμ και την ευσπλαχνία του Αλλάχ, απευθύνουμε έκκληση σε εκείνους που κρατούν το γιο μας να δείξουν το ίδιο έλεος και να τον αφήσουν ελεύθερο».

Ε.Μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024