Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πήτερ Κάσιγκ: Ο επόμενος όμηρος που απειλούν οι τζιχαντιστές

Πήτερ Κάσιγκ: Ο επόμενος όμηρος που απειλούν οι τζιχαντιστές

Τον 26χρονο Αμερικανό, Πήτερ Κάσιγκ, απειλούν να εκτελέσουν οι τζιχαντιστές στο βίντεο της εκτέλεσης του βρετανού ομήρου, Άλαν Χένινγκ. Πρώην στρατιώτης, ο Κάσιγκ, απήχθη τον Οκτώβριο του 2013 στη Συρία, ενώ προσέφερε ανθρωπιστικό έργο σε πρόσφυγες.

Τον 26χρονο Αμερικανό, Πήτερ Κάσιγκ, απειλούν να εκτελέσουν οι τζιχαντιστές στο βίντεο της εκτέλεσης του βρετανού ομήρου, Άλαν Χένινγκ. Πρώην στρατιώτης, ο Κάσιγκ, απήχθη τον Οκτώβριο του 2013 στη Συρία, ενώ προσέφερε ανθρωπιστικό έργο σε πρόσφυγες.

Ο 26χρονος είχε υπηρετήσει στο Ιράκ και επέστρεψε ως εργαζόμενος στον τομέα της υγείας, θέλοντας να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου.

«Κάθε ένας από εμάς έχει μία ζωή και αυτό είναι. Έχουμε μόνο μία ευκαιρία και δεν υπάρχει το περιθώριο να το ξαναζήσουμε και για μένα είχε έρθει η ώρα είτε να προσφέρω, είτε να το βουλώσω» είχε πει σε συνέντευξή του στο CNN το 2012.

Την Παρασκευή, οι γονείς του Κάσιγκ, Έντ και Πόλα, επιβεβαίωσαν ότι ο γιος τους κρατείται από το Ισλαμικό Κράτος.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Άλαν Χένινγκ, οι γονείς του 26χρονου Αμερικανού είπαν: «Ζητάμε από όλο τον κόσμο να προσευχηθεί για την οικογένεια του Χένινγκ, για τον γιο μας και για την απελευθέρωση όλων των αθώων που κρατούνται όμηροι στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Κάσιγκ κάνει την εμφάνισή του στο τέλος του σοκαριστικού βίντεο των τζιχαντιστών, μετά την εκτέλεση του Χένινγκ.

Μασκοφόρος εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους απειλεί ότι ο 26χρονος είναι ο επόμενος που θα δολοφονηθεί ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

«Ομπάμα ξεκίνησες τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Σαμ (σ.σ. αναφορά στην ευρύτερη περιοχή που συμπεριλαμβάνει τα παλαιστινιακά εδάφη, την Ιορδανία και το Λίβανο) που επιμένει να πλήττει τον λαό μας. Επομένως, είναι σωστό να συνεχίσουμε να χτυπάμε τον λαιμό του δικού σου λαού» λέει.

Μετά την επιστροφή του από το Ιράκ, ο Κάσιγκ ξεκίνησε τις σπουδές στις πολιτικές επιστήμες.

«Πήγαινα στο σχολείο με παιδιά που έμοιαζαν με εμένα, ήταν στην ίδια ηλικία με εμένα, αλλά δεν ήμασταν το ίδιο» είχε πει παλαιότερα σε συνέντευξή του. «Ήθελα μια πρόκληση, μία αίσθηση σκοπού» είπε.

Παντρεύτηκε και χώρισε αστραπιαία και αποφάσισε να πάει στο Λίβανο, σε μια προσπάθεια να προσφέρει βοήθεια στους ανθρώπους της Συρίας που την είχαν ανάγκη.

Ίδρυσε τη μη κυβερνητική οργάνωση SERA (οργάνωση Ειδικής Επέμβασης και Έκτακτης Βοήθειας) και το 2013 μετέφερε την έδρα της οργάνωσης στην Τουρκία.

Η ΜΚΟ SERA προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Ο Κάσιγκ παρέδιδε τρόφιμα και φάρμακα σε καταυλισμούς και στις δύο πλευρές των συνόρων.

«Δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι νοσοκόμος» είχε πει σε συνέντευξή του το 2012. «Είμαι ένας τύπος που μπορεί να βάζει επιδέσμους, να βοηθά να καθαρίζει τραύματα, να αλλάζει επιδέσμους, να τοποθετεί ορούς, να κάνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων λίγο καλύτερη. Αυτό έχει για μένα νόημα, αυτό μου δίνει μια αίσθηση σκοπού» είπε.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο 26χρονος στη διάρκεια της ομηρίας του ασπάστηκε το Ισλάμ, γεγονός που σύμφωνα με την οικογένειά του φαίνεται «πως του προσέφερε παρηγοριά» στη διάρκεια της ομηρίας του.

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024