Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Με την Μάλστρομ και ένα email ξεκίνησε η ακρόαση των νέων Επιτρόπων

Με την Μάλστρομ και ένα email ξεκίνησε η ακρόαση των νέων Επιτρόπων

Ξεκίνησε στις Βρυξέλλες η διαδικασία της ακρόασης των επιτρόπων του Γιούνκερ από την Ευρωβουλή. Επεισοδιακή ήταν η ακρόαση της σουηδής Μάλστρομ, της νέας Επιτρόπου Εμπορίου, καθώς μια ομάδα ακτιβιστών αποκάλυψε email, σύμφωνα με το οποίο η ίδια συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την υπονόμευση των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ. Εξοργισμένη η ίδια, διέψευσε κατηγορηματικά το θέμα.

Ξεκίνησε στις Βρυξέλλες η διαδικασία της ακρόασης των επιτρόπων του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την Ευρωβουλή.

Επεισοδιακή ήταν η ακρόαση της σουηδής Μ.Μάλστρομ, της νέας Επιτρόπου Εμπορίου, καθώς μια ομάδα ακτιβιστών αποκάλυψε email, σύμφωνα με το οποίο η ίδια συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την υπονόμευση των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ.

Το συγκεκριμένο email αποκάλυψε η οργάνωση Access με ανάρτηση στο blog που διατηρεί. Η ανάρτηση έχει τίτλο: «Ο μικρός βοηθός του Μεγάλου Αδελφού μέσα στην Επιτροπή» και αναφέρεται στο ρόλο της Μάλστρομ και/ή μελών του επιτελείου της την περίοδο που ήταν επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Το email δείχνει ότι η επίτροπος Μάλστρομ και/ή μέλη του επιτελείου της μοιράζονταν πληροφορίες με την αποστολή των ΗΠΑ στην ΕΕ, πληροφορίες για εσωτερικά ζητήματα της Κομισιόν, καθώς και τις ανησυχίες για το πώς η πρόταση για την Οδηγία Προστασίας Δεδομένων θα ερχόνταν σε αντίθεση με την κοινοτική και την αμερικανική νομοθεσία.

» Με λίγα λόγια, η αρμόδια επίτροπος εργαζόταν σθεναρά για την υπονόμευση μιας σημαντικής μεταρρύθμισης για τους πολίτες της ΕΕ και των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους στην προστασία των προσωπικών τους δεδομένων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η οργάνωση.

Εξοργισμένη με την υπόθεση δήλωσε η Μάλμστρομ, διαψεύδοντας κατηγορηματικά το θέμα.

Κατά τα άλλα, η Μάλμστρομ δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στη Ρωσία να τροποποιήσει την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ-Ουκρανίας.

Η ίδια υπενθύμισε ότι η συμφωνία μπορεί να ακυρωθεί μόνο από την ουκρανική πλευρά.

Οι ακροάσεις συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες. Το κεντρικό ζήτημα για την Κομισιόν του Γιούνκερ μένει ανοικτό: Οι αρμοδιότητες των υπερ-επιτρόπων και ο ρόλος τους έναντι των υπόλοιπων επιτρόπων με τα παραδοσιακά χαρτοφυλάκια.

Στις ακροάσεις στην Ευρωβουλή ίσως διαφανεί κάποια ένδειξη για το πώς θα διαμορφωθεί αυτή η δυναμική, αλλά αυτό θα καθοριστεί εκ των πραγμάτων όταν η Κομισιόν πιάσει δουλειά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024