Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον γερμανό πρεσβευτή κάλεσε η Τουρκία για τις παρακολουθήσεις

Τον γερμανό πρεσβευτή κάλεσε η Τουρκία για τις παρακολουθήσεις

Η Τουρκία κάλεσε τον γερμανό πρεσβευτή στην Άγκυρα τη Δευτέρα, μετά τις αποκαλύψεις του Spiegel ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND κατασκόπευε επί χρόνια την Τουρκία, χώρα-σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε μία «επίσημη και ικανοποιητική εξήγηση» και κάλεσε το Βερολίνο «να σταματήσει αμέσως» τις παρακολουθήσεις, «εάν οι ισχυρισμοί ευσταθούν».

Η Τουρκία κάλεσε τον γερμανό πρεσβευτή στην Άγκυρα τη Δευτέρα, μετά τις αποκαλύψεις του Spiegel ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND κατασκόπευε επί χρόνια την Τουρκία, χώρα-σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

Το γερμανικό περιοδικό αποκάλυψε σε κυβερνητικό έγγραφο του 2009 ότι το Βερολίνο θεωρεί την Άγκυρα ως κορυφαίο στόχο παρακολούθησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Ερντογάν Ισκάν, κάλεσε τον γερμανό πρεσβευτή, Έμπερχαρντ Πολ για να ζητήσει εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις.

«Αναμένουμε από τις γερμανικές αρχές να παρουσιάσουν μία επίσημη και ικανοποιητική εξήγηση για τους ισχυρισμούς που μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης και να σταματήσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες εάν οι ισχυρισμοί είναι πραγματικοί» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Γερμανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Άγκυρα είναι ειδική περίπτωση και «δεν είναι συγκρίσιμη με την Ουάσινγκτον ή το Παρίσι» και τονίζουν πως ό,τι γίνεται στην Τουρκία έχει επίπτωση στην εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν πως η Τουρκία στηρίζει τους τζιχαντιστές και γι’ αυτό συνεχίζει να παρακολουθεί -όπως αναφέρει το Spiegel- τους τούρκους αξιωματούχους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024