Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Πολλοί νεκροί» στην επιχείρηση της Ουκρανίας στην Σλαβιάνσκ

«Πολλοί νεκροί» στην επιχείρηση της Ουκρανίας στην Σλαβιάνσκ

Πολλοί φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν στην ουκρανική επιχείρηση στην πόλη Σλαβιάνσκ, ενώ τουλάχιστον δύο άνδρες των ουκρανικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις έπειτα από επίθεση αυτονομιστών σε σημείο ελέγχου στα περίχωρα της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας. Φιλορώσοι κατέρριψαν δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο πιλότοι.

Πολλοί φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν στην ουκρανική επιχείρηση στην πόλη Σλαβιάνσκ, ενώ τουλάχιστον δύο άνδρες των ουκρανικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις έπειτα από επίθεση αυτονομιστών σε σημείο ελέγχου στα περίχωρα της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ ανέφερε ότι δεν προχωρά τόσο γρήγορα όσο θα ήλπιζε η στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Παρασκευής το Κίεβο εναντίον των φιλορώσων στην Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο στρατός κατέλαβε εννέα σημεία ελέγχου τα οποία πριν βρίσκονταν στα χέρια των φιλορώσων.

Μέσα αντιαεροπορικής άμυνας χρησιμοποίησαν φιλορώσοι ένοπλοι στο Σλαβιάνσκ εναντίον της πρώτης μεγάλης κλίμακας επιχείρησης των ουκρανικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης, καταρρίπτοντας τουλάχιστον δύο στρατιωτικά ελικόπτερα.

Νεκροί τουλάχιστον δύο πιλότοι των ουκρανικών δυνάμεων.

Στα χωριά γύρω από τη Σλαβιάνσκ οι ουκρανοί στρατιώτες συχνά γίνονταν δεκτοί με εχθρότητα από τους κατοίκους οι οποίοι τους φώναζαν συνθήματα ζητώντας τους να επιστρέψουν σπίτι τους.

{{{ map }}}«Φύγετε, αυτή είναι η γη μας, η Δημοκρατία του Ντονέτσκ», φώναζαν οι κάτοικοι στους στρατιώτες. «Οι μητέρες σας θέλουν να επιστρέψετε σπίτια σας ζωντανοί και χωρίς το αίμα του λαού στα χέρια σας» φώναξε μια κάτοικος.

Ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι οι φιλορώσοι συγκεντρώνουν πολίτες για να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων. Ο Αβάκοφ είπε επίσης ότι το Σλαβιάνσκ έχει περικυκλωθεί και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους και μακριά από τα παράθυρα.

Ένας φιλορώσος ακτιβιστής δήλωσε σε δημοσιογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου σε ένα σημείο ελέγχου νότια της Σλαβιάνσκ και ότι «αρκετοί» από τους άνδρες του σκοτώθηκαν, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν στην Οδησσό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024