Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες νεκροί σε ανάφλεξη στην Οδησσό

Δεκάδες νεκροί σε ανάφλεξη στην Οδησσό

Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο στην Οδησσό, στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε φιλορώσους και υποστηρικτές της ουκρανικής ενότητας. Στις συγκρούσεις νωρίτερα σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, ένας εξ αυτών από σφαίρες. Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε η ανατολική Ουκρανία την Παρασκευή. «Θα πω ένα πράγμα στον Πούτιν: Ξέχασε την Οδησσό» διαμηνύει τοπικός βουλευτής... Φωτορεπορτάζ.

Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο στην Οδησσό, στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε φιλορώσους και υποστηρικτές της ουκρανικής ενότητας.

Σε συγκρούσεις που προηγήθηκαν, σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, ένας εξ αυτών από σφαίρες.

Όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο περιθώριο των συγκρούσεων και οφείλεται σε εμπρησμό.

Τριάντα οκτώ άτομα σκοτώθηκαν. Οι 30 δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ οκτώ πήδηξαν από τα παράθυρα του φλεγόμενου κτιρίου, όπου βρίσκονται γραφεία συνδικάτου.

Νωρίτερα, διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι αντίπαλες πλευρές έχουν συγκρουστεί και το προηγούμενο διάστημα στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, όμως είναι η πρώτη φορά που οι συμπλοκές καταλήγουν σε θανάτους και πλέον εκφράζονται φόβοι ότι αμφότερες οι πλευρές μπορεί να επιδιώξουν αντίποινα.

Αρχική ενημέρωση της αστυνομίας έκανε λόγο για έναν νεκρό από σφαίρα που δέχτηκε στον θώρακα, ωστόσο σε νεότερη ανακοίνωση αναφέρεται πως οι νεκροί είναι τέσσερις -χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν και οι άλλοι τρεις πέθαναν από πυροβολισμούς.

Ο διαδηλωτής που δέχθηκε σφαίρα στον θώρακα εξέπνευσε πριν φθάσει ασθενοφόρο στο σημείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις φλόγες τυλίχτηκαν τα γραφεία εμπορικής ένωσης στο κέντρο της πόλης.

Πολλές εκατοντάδες φιλορώσοι αυτονομιστές που φορούσαν κράνη και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα επιτέθηκαν σε μια πορεία περίπου 1.500 φιλοκυβερνητικών στο κέντρο της Οδησσού.

«Είναι πασιφανές ότι η φιλορωσική πλευρά ήταν πολύ καλά οπλισμένη, πολύ καλά οργανωμένη και αυτές οι ενέργειες ήταν προσχεδιασμένες εδώ και καιρό» δήλωσε τοπικός βουλευτής καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία δεν ενεπλάκη για να σταματήσει τις συγκρούσεις.

«Θα πω ένα πράγμα στον Πούτιν. Ξεχάστε την Οδησσό» δήλωσε βουλευτής Νμίτρο Σπίβακ, ο οποίος και έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς, όλοι νεαροί υποστηρικτές της κυβέρνησης του Κιέβου.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής το Κίεβο εξαπέλυσε μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο στρατός κατέλαβε εννέα σημεία ελέγχου τα οποία πριν βρίσκονταν στα χέρια των φιλορώσων.

Μέσα αντιαεροπορικής άμυνας χρησιμοποίησαν φιλορώσοι ένοπλοι στο Σλαβιάνσκ εναντίον της πρώτης μεγάλης κλίμακας επιχείρησης των ουκρανικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης, καταρρίπτοντας τουλάχιστον δύο στρατιωτικά ελικόπτερα.

Νεκροί τουλάχιστον δύο πιλότοι των ουκρανικών δυνάμεων και ένα μέλος των φιλορωσικών δυνάμεων.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024