Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βορειοκορεατικές απειλές μετά την προκλητική πυρηνική δοκιμή

Βορειοκορεατικές απειλές μετά την προκλητική πυρηνική δοκιμή

Προειδοποιήσεις εξαπολύει κατά των ΗΠΑ η Βόρειος Κορέα μετά την τρίτη και πλέον ισχυρή πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας. «Είναι μόνο η πρώτη απάντηση στην οποία προχωρήσαμε με τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, προειδοποιώντας με «πιο ισχυρές απαντήσεις, εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν την εχθρική τους πολιτική. Συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Προειδοποιήσεις εξαπολύει κατά των ΗΠΑ η Βόρειος Κορέα μετά την τρίτη και πλέον ισχυρή πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας.

«Είναι μόνο η πρώτη απάντηση στην οποία προχωρήσαμε με τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να δείχνουν εχθρότητα και περιπλέκουν την κατάσταση, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε ισχυρότερες, δεύτερες και τρίτες απαντήσεις σε διαδοχικά βήματα» είπε.

Παράλληλα, σε φόρουμ του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό, Βορειοκορεάτης αξιωματούχος δήλωσε ότι η Πιονγιάνγκ δεν θα υποκύψει ποτέ σε αποφάσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα και ότι οι εκτιμήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου είναι «ζοφερές», εξαιτίας της «εχθρικής» πολιτικής των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ και οι ακόλουθοί της κακώς πιστεύουν ότι η Βόρειος Κορέα θα σεβαστεί τις απόλυτα παράλογες αποφάσεις εναντίον της. Η Βόρειος Κορέα δεν θα υποκλιθεί ποτέ σε οποιεσδήποτε αποφάσεις» δήλωσε ο Τζον Γιόνγκ Ριόνγκ, γραμματέας της βορειοκορεατικής αποστολής στη Γενεύη.

«Εάν η Σεούλ επιθυμεί πραγματικά την ειρήνη και την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο, θα πρέπει πρώτα να καλέσει τις ΗΠΑ να σταματήσουν την εχθρική τους πολιτική κατά της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας» τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την τρίτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας μετά τις δοκιμές του 2006 και του 2009, με την οποία η χώρα αψηφά ευθέως τις αντιδράσεις των γύρω χωρών και τις κυρώσεις του ΟΗΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024