Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δύο ακόμα νεκροί από πυρά στο Κάιρο, διάλογο υπό τον Μόρσι ζητά η Αντιπολίτευση

Δύο ακόμα νεκροί από πυρά στο Κάιρο, διάλογο υπό τον Μόρσι ζητά η Αντιπολίτευση

Δύο άνδρες σκοτώθηκαν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 54 σε επτά ημέρες συγκρούσεων. Για έβδομη ημέρα αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που πετούν πέτρες στους δρόμους κοντά στην πλατεία. Την ίδια ώρα, ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι της αντιπολίτευσης ζητά έκτακτη συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με τα ισλαμιστικά κόμματα και την αντιπολίτευση, με στόχο τον τερματισμό της βίας.

Δύο άνδρες σκοτώθηκαν την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 54 σε επτά ημέρες συγκρούσεων.

Oι δύο άνδρες σκοτώθηκαν από πυρά κοντά στην πλατεία Ταχρίρ τα ξημερώματα της Τετάρτης, δήλωσε η πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί, λέγοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έριξε τους πυροβολισμούς.

Για έβδομη ημέρα αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών που πετούν πέτρες στους δρόμους κοντά στην πλατεία.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη έξαρση βίας από τον Ιούνιο, οπότε ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου, Μ.Μόρσι.

Την ίδια ώρα, ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι της αντιπολίτευσης ζητά έκτακτη συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι με τα ισλαμιστικά κόμματα και την αντιπολίτευση, με στόχο τον τερματισμό της βίας.

Ο πρόεδρος Μόρσι θα βρεθεί, για λίγες ώρες την Τετάρτη στο Βερολίνο -έχοντας ήδη περικόψει σημαντικά το αρχικό πρόγραμμα της επίσκεψής του στην κεντρική Ευρώπη μπροστά στην αναζωπύρωση της βίας στους δρόμους της χώρας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 52 ανθρώπους.

«Χρειάζεται αμέσως συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο, τους υπουργούς Αμυνας και Εσωτερικών, το κυβερνών κόμμα, τους σαλαφιστές και την ηγεσία του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας για να γίνουν επείγοντα βήματα ώστε να τερματιστεί η βία και να ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος» ανέφερε ο Ελ Μπαραντέι στον λογαριασμό του στο Twitter την Τετάρτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπουδαία κίνηση από τον Ντιέγκο Κόστα που βοηθά τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία

Ο διεθνής επιθετικός της Γκρέμιο, Ντιέγκο Κόστα, προχωρά σε μια σπουδαία κίνηση για να βοηθήσει τις πλημμυροπαθείς οικογένειες στην Βραζιλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024